KAPITENA PARTIZANA ŽELELA ZVEZDA! Čovek koji je derbi igrao sa pokidanim ligamentima otkrio sve detalje o toj priči
Foto: Starsport©

o svemu je pričao

KAPITENA PARTIZANA ŽELELA ZVEZDA! Čovek koji je derbi igrao sa pokidanim ligamentima otkrio sve detalje o toj priči

- Još dok sam bio u Javoru, želeo sam da dođem u Partizan

Objavljeno:

Miroslav Vulićević je ispraćen u svom Partizanu u zasluženu penziju.

Nekadašnji kapiten crno-belih je dobio poklone na svečanosti koja je upriličena u njegovu čast, a zatim se u razgovoru sa novinarima osvrnuo na detalje iz sveoje karijere.

On je istakao kako se odlučio da kopačke okači o klin.

- Realno sam sagledao stanje, temeljno obradio situaciju i doneo odluku. Videli ste i sami da poslednjih šest meseci nisam igrao. Seo sam sa ljudima iz kluba, sve sabrao, oduzeo. Nisam želeo da posle Partizana idem u manji klub, sa manjim ambicijama. Nisam želeo da mi se fudbal smuči. Mislim da sam doneo najbolju odluku - rekao je Vulićević.

Poznato je i da ga je želela svojevremeno i Crvena zvezda.

- Još dok sam bio u Javoru, želeo sam da dođem u Partizan. Ali, tada sam imao na stolu ponude Crvene zvezde i Vojvodine. Zvao me je predsednik Javora da mi to kaže, ali sam ja čekao samo ponudu Partizana. Čekalo se dugo, ona nije stizala i nisam hteo u Zvezdu, pa sam otišao u Vojvodinu. Tamo sam se stacionirao i bio kapiten, pa Bata Butorović nije želeo nikako da me pusti u Partizan, jer znate već njegovu politiku za prelaske u Partizan. Tako sam pokušao preko Igora Vignjevića da nagovorimo Batu da me pusti u Partizan. Nije hteo ni da čuje. Na nesreću, posle mesec dana je Bata umro i došao je njegov sin i za šest meseci mi je isticao ugovor. Rekao sam ljudima iz Partizana da prestanu da pritiskaju i da ćemo pregovarati na leto. Oni su hteli da potpišem predugovor, nisam hteo iz poštovanja prema Vojvodini, pa smo se kroz nekoliko meseci dogovorili i tako sam došao među crno-bele - priča Vulićević.

Zna se i da je jedan Derbi igrao sa pokidanim ligamentima.

- Da, tako je. Tada je Dragan Đurić bio predsednik. Nekoliko meseci pre toga sam stigao u Partizan, igrao sam i u reprezentaciji i stigla je ponuda. Nikada nisam hteo da se raspitam koji je klub u pitanju. Bila je poprilična suma, ali i predsednik i trener Marko Nikolić su rekli da ne bih išao svakako. Desila se ta povreda, Bože moj… Retko neko izdrži toliko minuta sa pokidanim ligamentima. Ali, ni ja sam nisam sumnjao da sam pokidao ligamente, jer nikada do tada nisam bio povređen. Nisam verovao da to može meni da se desi. Bio sam u šoku - rekao je Vulićević.

On je otkrio i anegdotu o tome kako je odbio poziv selektora Ćurčića.

- A u tom drugom slučaju trebalo je da se putuje u Južnu Koreju, međutim, tog vikenda sam pravio svadbu i morao sam da odbijem. Radovan Ćurčić, kao pomoćnik selektora, nije mogao da dođe na svadbu. Još mi kaže: Ako odbiješ poziv za reprezentaciju, više nikad te neće zvati. A ja već rekao svima da se ženim. Kažu oni: Ma šta svadba, neka odloži. Ja u fazonu „gde da odložim svadbu u Leposaviću, to se dole pravi tadicionalno, 400 ljudi, ko da ih vrati kućama i da kaže – nećemo sad, ’ajde za 15 dana. Možda bi se i žena preodmislila. Nisam smeo da odlažem svadbu - iskren je Vulićević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.