STRAŠNA VEST IZ ZVEZDE: Otplaćen je decenijski dug! Sada se lakše diše!
Foto: Starsport©

rešeno-

STRAŠNA VEST IZ ZVEZDE: Otplaćen je decenijski dug! Sada se lakše diše!

Sličan primer rešavanja duga banke u stečaju imamo i kod kiparske Marfin banke

Objavljeno:

Zvezda rešila Agrobaku, država dobila višestruko više od tržišne vrednosti, prenosi "RedstarBelgrade"!

Decenijski dug Crvene zvezde prema Agrobanci više ne postoji, prema rečima Dragana Miloševića, predsednika Nadzornog odbora Crvene zvezde sa kojim je RSB radio veliki intervju.

Milošević je pomenuo da je zatečeni dug prema Agrobanci na dan 31.12.2014. godine iznosio 8,3 miliona eura,ali da je zbog kamata koje je ova banka, danas u stečaju, imala prema Crvenoj zvezdi, isti narastao na 16,8 miliona eura za nepune četiri godine. Podsećamo da je Crvena zvezda od Agrobanke uzela kredit (glavnica) u iznosu od 5,06 miliona evra!

Treba pomenuti i činjenicu da je u tom iznosu uračunat i iznos zatečenog jemstva za jednu kompaniju u iznosu od 1,7 miliona eura tako da je dug Crvene zvezde prema Agrobanci sa pripadajućim kamatama, bez navedenog jemstva iznosio 15,1 milion eura.

Agencija za osiguranje depozita je u toku prošle godine na tenderu prodala potraživanja banaka u stečaju u iznosu od 240 miliona eura Nemačkoj kompaniji EOS Matriks koja je ponudila najveći iznos i to 11,29 miliona eura što predstavlja 4,5% od ukupnih potraživanja.

Da je Crvena zvezda prodata u ovom paketu, država bi za dug Crvene zvezde naplatila svega 600.000 eura prema gore navedenim tržišnim uslovima. Kako kaže predsednik NO Crvene zvezde, najveći srpski klub je već isplatio 2,5 miliona eura Agrobanci a iznos koji je Crvena zvezda dodatno platila višestruko premašuje tržišnih 600.000 eura.

Pored toga, Milošević je izjavio da su rešena dugovanja prema svim bankama koja su zatečena na dan 31.12. 2014. godine.

Sličan primer rešavanja duga banke u stečaju imamo i kod kiparske Marfin banke.

Predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde komentarisao je period od 2015. do 2020. godine, osvrnuvši se na zatečeno stanje i današnje stanje.

Milošević je izjavio da je zatečeni dug iznosio preko 60 miliona eura, a da taj dug koji je zatečen na dan kada je on postavljen na poziciju predsednika NO danas iznosi svega 1,5 miliona evra. Naveo je da je Crvena zvezda u ovom periodu isplatila preko 35 miliona eura keša za saniranje duga. U međuvremenu su nastala i neka nova zaduživanja, a u videu koji sledi saznajte koliki je trenutni ukupan dug Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Red Star Belgrade)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.