DEGENEK O ODLASKU, BRAJANTU I DEKIJU: Ljudi, ne čitam novine! Nije mi bilo lako kada sam čuo da je Kobi poginuo!
Miloš Degenek, Foto: Espreso.co.rs

espreso u beleku

DEGENEK O ODLASKU, BRAJANTU I DEKIJU: Ljudi, ne čitam novine! Nije mi bilo lako kada sam čuo da je Kobi poginuo!

Crveno-beli odrađuju drugi deo priprema u Turskoj

Objavljeno:
Nikola Husein

Fudbaleri Crvene zvezde se trenutno nalaze na drugoj fazi zimskih priprema u turskom Beleku.

Izabranici Dejana Stankovića su u nedelju odigrali utakmicu protiv poljske Arke i upisali trijumf od 3:2 (1:2), a do 7. februara ih očekuje još pet mečeva.

Prvotimac srpskog šampiona Miloš Degenek je u razgovoru sa novinarima pričao o situaciji u klubu, kako na njih deluje novi trener, pa i o tome ima li istine o njegovom navodnom odlasku u kineski Šangaj.

- Radi se dosta, meni su ovo prve pripreme, na Kipru je bilo dobro i intezitet je bio jak i radimo maksimalno, pošto znamo šta nas čeka u narednih šest meseci. Deki je sve osvojio kao igrač sa klubom i svaka mu čast. Mi znamo šta možemo da naučimo i pitamo ga oko njegovih saigrača, a želim mu da kao trener osvoji dosta trofeja - započeo je priču Miloš Degenek.

O interesovanju iz Kine.

- Nisam mnogo upoznat sa tom pričom. Imam ugovor sa klubom još tri i po godine. Prenosile su se neke stvari koje nisam rekao i ja samo želim da igram fudbal i budem srećan. Najsrećniji sam u Zvezdi. Ne čitam novine ni portale.

Inostranstvo je uglavnom mamac za domaće fudbalere.

– Nije sve u parama i ja ne osećam pritisak odlaska. Važno mi je da se samo dobro spremim. Nisam bio na pripremama sa Milojevićem da vidim razliku i ne mogu da pričam o tome. Njemu kapa dole za uspehe, a Deki vuče na italijanski stil koji želi da odbrana bude upakovana i da sve izgleda pod konac.

foto: Espreso.co.rs

Ulaganja su različita u mnogim zemljama.

- Za Kinu, Saudijsku Arbiju, Katar ili Japan ima vremena u tridesetoj, ali možeš da zabodeš ugovor sa Romom i Lacijom i da tamo budem pet godina. Svaki put kada stigne ponuda u klub može da se razmisli, a kada dođe taj trenutak videćemo. Ovde sam igrao dva puta Ligu šampiona i budim se srećan i zadovoljan.

Kako se uklapa novo pojačanje - Seku Sanogo?

- Stvarno je ‘top’, priča dva tri jezika. Ima iskustvo i biće svakako dobro pojačanje. Nismo mi izgubili strast možda to deluje sa strane, ali strast postoji u Zvezdi i svlačionici. Ne može bez strasti, zato neko odlazi i neko dolazi. Mislim da smo blizu duple krune.

foto: Espreso.co.rs

Za kraj se dotakao i tragedije u kojoj je nastradao Kobi Brajant.

- Nije nam bilo lako, nikome. Niko ne želi tako nešto da čuje, radi se o čoveku koji je pre nekoliko godina završio karijeru, imao je četvoro dece, ćerkice, obožavao ih je. Krivo mi je, naravno, to je život i treba da budemo srećni sa ovim što imamo danas. Svaki dan treba da šaljemo poruke ljudima koje volimo, da im se zahvalimo što postoje. Nikad ne zna šta ti nosi novi dan. Koliko mi je žao njega, toliko mi je žao svih drugih koji su poginuli, i ljudi u Kini zbog virusa, i zbog svih koji stradaju u ratovima. Kobi je zvezda i najviše se priča o njemu, ali žao mi je svih ljudi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.