DOTAKNUTO JE DNO, SITUACIJA JE TUŽNA: Prlainović o stanju u srpskom vaterpolu, Partizanu i zašto navija za Mađarsku
Andrija Prlainović je otvorio dušu, Foto: Starsport©

intervju

DOTAKNUTO JE DNO, SITUACIJA JE TUŽNA: Prlainović o stanju u srpskom vaterpolu, Partizanu i zašto navija za Mađarsku

Zanimljiva izjava srpskog vaterpoliste

Objavljeno: 14:01h

Tim Dejana Savića nije uspeo peti put zaredom da osvoji Evropu, ali deluje da reprezentativci Srbije nisu toliko zabrinuti ishodom četvrtfinala, koliko celokupnom slikom u srpskom vaterpolu.

O tome svedoče reči Andrije Prlainovića u intervju za hrvatski portal Indeks.

– Situacija u Partizanu je očajna. Velikan svetskog vaterpola i jedan od najvećih klubova svih vremena nikad nije bio u goroj situaciji. Partizan je baza srpskog vaterpola, institucija, jedini pravi klub i on nama pred očima propada. Premda se nadam da će se nešto promeniti nabolje, nisam optimista jer iz godine u godinu svedočimo da je situacija sve gora i tužnija. Klub je dotaknuo dno i ta je situacija glavni uzrok lošeg stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a strah me i za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola. Strah me što će biti nakon OI u Parizu 2024 - poručio je Prlainović.

foto: Starsport©

On je istakao da nije navikao da ovako rano ispada sa turnira.

– Neobično mi je ovo. U reprezentaciji Srbije sam od 2006, a samo sam dva puta ispao u četvrtfinalu, na SP-u u Barseloni 2013. i sad u Budimpešti. Nije nam bio dan, pogotovo u napadu, ali ne bih rekao da su Španci bili bolji. U najmanju ruku bilo smo ravnopravan rival. Španija nije pružila bolju igru od nas pa da mogu priznati da su bili bolji. Nedostajalo nam je malo strpljenja u napadu u trećoj i četvrtoj četvrtini. Tu smo propustili šansu da prelomimo utakmicu i povedemo. Što se tiče peteraca, u prošlosti su više puta odlazili na našu stranu. Ovaj put su više sreće imali rivali. Želim im svu sreću.

Zanimljivu opservaciju imao je kolega iz Zagreba rečima da je Srbiji dva gola dao mladi Sanahuja i da je to možda najava velikih promena u svetskom vaterpolu.

– U poslednje tri godine pokazali su puno. Igraju odličan, moderan i dinamičan vaterpolo. U obrani jako dobro koriste prostor, a u napadu su jako pokretljivi. Zato je izuzetno teško igrati protiv njih. Imaju niz odličnih mladih igrača željnih dokazivanja, poput spomenutog Sanahuje, i tu je njihova prednost u odnosu na neke druge ekipe. Hrvatska je favorit, ali bila je favorit i letos u Koreji. Hrvatska igra odličan vaterpolo, ima stabilnost, međutim to u polufinalu velikog takmičenja ne znači ništa. Očekujem da će utakmica biti do samoga kraja neizvesna. Španci nakon pobede protiv nas imaju viška samopouzdanja. Hrvatska je dosad pokazala puno, ali sad će ulog biti puno veći.

foto: Starsport©

Za koga navijate da osvoji zlato sad kad nema Srbije?

– Ne znam hoće li se neko iznenaditi, ali uvek navijam za Mađarsku kad Srbija ispadne. Dva su razloga za to. Najpre, Mađarska je zemlja vaterpola i niko na svetu ne voli naš sport kao oni. Druga stvar je to što sam u mađarskoj domaći. Tu sam već četvrtu sezonu i uživam. Poštuju me kao sportistu i kao čoveka, u to sam se nebrojeno puta uverio. Za Mađarsku takođe igra puno mojih klupskih kolega. Zbog toga moje simpatije idu prema njima. No ne bi mi bilo krivo ni da Crna Gora nakon dugo godina ode do kraja. Puno mojih prijatelja igra za tu reprezentaciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.