TUMBAKOVIĆ STRAHUJE OD HALANDA: Uhodim ga od kada smo saznali da igramo sa Norveškom!
Foto: Starsport©

izjava

TUMBAKOVIĆ STRAHUJE OD HALANDA: Uhodim ga od kada smo saznali da igramo sa Norveškom!

Tumbaković je svestan da će glavni zadatak njega i stručnog štaba biti pronaći formulu kako da se zaustavi doskorašnji centarfor Salcburga

Objavljeno:

Srbija će u polufinalu baraža za EURO 2020 odmeriti snage sa selekciijom Norveške u Oslu 26. marta.

„Orlovima“ će najveća opasnost pretiti od tinejdžerske senzacije i novog napadača Borusije Dortmund, Erlinga Halanda, koji je u debitantskom nastupu za „milionere“ u Bundesligi postigao het-trik.

- Ako neko za 25 minuta postigne tri gola u prvom nastupu za novi klub, onda je jasno da se radi o vanserijskom golgeteru. Pratim tog igrača od trenutka kada je postalo izvesno da ćemo sa Norvežanima odmeriti snage u plej-ofu i mogu kratko i jasno da konstatujem. Čitava geneza njegovog razvoja od omladinske, preko mlade reprezentacije, do ulaska u najjaču državnu selekciju govori o ogromnom potencijalu i neverovatnom talentu. Tačno je da nema mnogo nastupa za ‘A’ tim, ali je igrama u Salcburgu i sada u Dortmundu nagovestio da će već u martu biti nosilac igre i jedan od najvećih aduta mog kolege na klupi norveške reprezentacije - rekao je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković u intervjuu za Mondo.

Tumbaković je svestan da će glavni zadatak njega i stručnog štaba biti pronaći formulu kako da se zaustavi doskorašnji centarfor Salcburga.

- Onako na prvi pogled, sa visinom od 194 centimetra, stiče se utisak da je snažan i korpulentan igrač. Sa druge strane, rekao bih da je reč o idealno građenom sportisti. Vretenaste konstitucije, tehnički i taktički na izuzetno visokom nivou. Prosto ne verujete da neko u tim godinama poseduje kvalitet koji ga svrstava u kategoriju napadača vrhunske klase. Obično ta pozicija zahteva mnogo iskustva, jer što je igrač stariji, to se bolje snalazi, bolje procenjuje situaciju i lakše postiže golove. On je već sada kompletan igrač, moderan tip centarfora, sa neslućenim brzinskim i motoričkim sposobnostima, osećajem za gol, percepcijom kada da napadne loptu i kada da uputi udarac. Biće nam zaista veliki problem u Oslu.

foto: Starsport©

Selektor „orlova“ govorio je i o uzdanicama našeg tima Sergeju Milinkoviću-Saviću, Dušanu Tadiću i Ademu Ljajiću.

- Sergej igra dobro, Tadić takođe. Možda Dušan u ovom momentu i nije na nivou iz prošle sezone, ali on je postavio visoke standarde i zaista je teško održati kontinuitet kada ljudi na svakoj utakmici očekuju od vas da budete čovek odluke. Opet je dominantan u jednoj ligi koja nije jednostavna za igranje i to mora da me raduje. Ima tu još momaka koji se nameću i na koje ozbiljno računam, ali ne želim da im spominjem imena, da norveškim skautima ne bih olakšao posao. Ljaju znam iz njegove prve selekcije kada je došao u Partizan zahvaljujući Dušanu Trbojeviću koji ga je pronašao na nekom selektivnom turniru u Srbiji. Uvek mi je privlačio pažnju, jer je taj njegov način igre kompatibilan sa mojim fudbalskim ubeđenjem. Uvek sam voleo takav profil igrača - dodao je Ljubiša Tumbaković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.