DULJAJ POSLE PRVIH DANA U PARTIZANU: Znam šta znam i znam šta ne znam! Ovi klinci me podsećaju na mene!
Igor Duljaj prvi put radi kao trener u Srbiji, Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

prvi rezime

DULJAJ POSLE PRVIH DANA U PARTIZANU: Znam šta znam i znam šta ne znam! Ovi klinci me podsećaju na mene!

Novi pomoćnik Sava Miloševića je sumirao ovih nekoliko dana priprema od kada je u klubu

Objavljeno:

Igor Duljaj se konačno ove zime priključio stručnom štabu Sava Miloševića, iako se o tome spekulisalo još tokom jeseni.

Bivši fudbaler Partizana se vratio u matični klub, ovog puta kao pomoćnik glavnog trenera i sa ekipom se nalazi na pripremama u Beleku.

- Nisam ni sanjao da će se to dogoditi. Prošle godine smo razgovarali. Da mi je neko rekao da ću doći u Partizan nakon 17 godina ne bih verovao. Srećan sam što sam se vratio gde sam počeo – započeo je Duljaj razgovor za klupsku televiziju.

Igor Duljaj se ove zime priključio stručnom štabu Partizana
Igor Duljaj se ove zime priključio stručnom štabu Partizanafoto: FK Partizan

On se prisetio svog boravka u Humskoj kada je bio jedan od glavnih igrača ekipe, posebno one sezone kad su se plasirali u Ligu šampiona izbacivanjem Njukasla.

- Imao sam privilegiju da igram u velikom Partizanu, a posle nastavim u Šahtjoru. Ukrajinci su se razvijali kao klub, a i mi svi u njemu. Bio sam prvo trener u B timu, pa posle pomoćnik Paula Fonseka koji je u Romi, imao sam od koga da učim - rekao je nekadašnji vezista.

Duljaj je UEFA PRO licencu stekao u inostranstvu.

- Pre dve godine sam završio u Kijevu. Prvo sam dobio B+, a posle i PRO licencu koja traje do kraja godine, a posle moram da je ponovo produžim, takođe u Kijevu - ističe Duljaj.

Igor Duljaj sa ostalim članovima stručnog štaba
Igor Duljaj sa ostalim članovima stručnog štabafoto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Duljaj je potom govorio o tome kako je tekla tranzicija između igračke i trenerske karijere.

- Moram da napomenem da zbog situacije koja je bila u Ukrajini, ja sam bio u Sevastopolju imao sam ugovor i planirao sam da nastavim da igram. Već sam imao dogovor sa klubom da preuzmem Sevastopolj kao glavni trener. Dogodilo se to što se dogodilo, završio sam karijeru, a u međuvremenu je stigao poziv Šahtjora. Bio je jedan mali razmak između karijere igrača i trenera. Sve je bilo novo. Kada si igrač razmišljaš i radiš šta ti kažu. Kada si trener razmišljaš o dvadeset i pet igrača. Bilo mi je teško u početku, imao sam prilike da radim sa Fonsekom i da naučim. Znam šta znam i znam šta ne znam - ističe Duljaj.

O sličnostima sa Šahtjorom.

- Potrebno mi je vreme da se priviknem. Dolazim iz kluba gde se zna koliki je budžet i koji ne živi od prodaje igrača, ovde je situacija drugačija priča gde klub živi od prodaje igrača, teško je napraviti paralelu između dva kluba - poručio je Duljaj.

Igor Duljaj je uvek aktivan na treninzima
Igor Duljaj je uvek aktivan na treninzimafoto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Partizan na pripremama ima nekoliko mladih fudbalera, a upravo tim putem išao je i Duljaj kroz svoju karijeru.

- Kada vidim njih, setim se sebe. Mnogo im je lakše nego kada smo mi ulazili u prvi tim. Tada je bilo dosta starijih igrača koji su bili strah i trepet. Ima dosta mladih igrača, važno je da osete kakav je osećaj raditi sa prvim timom. Radi se o velikim talentima i vreme radi za njih - rekao je Duljaj.

Partizan je zahvaljujući igrama u Evropi postao tim čiji su igrači na ceni.

- Svaki igrač vredi onoliko koliko neko želi da ga plati. Partizan ima fantastične ponude, imate primer Pavlovića koji je prodat za veliku cifru, radi se o mladom štoperu. To su zasluge Partizana i trenerskog štaba koji je vodio Partizan proteklih meseci. Partizan je igrao lepo uz dosta postignutih golova. Partizan se odlično pokazao u Ligi Evrope - zaključak je Duljaja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.