I JA BIH VOLEO DA ZNAM ŠTA JE SA DINGOM: Milošević otkrio nove detalje о Rajkoviću, ali i sudbinu Nemanje Miletića!
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

ESPRESO U BELEKU

I JA BIH VOLEO DA ZNAM ŠTA JE SA DINGOM: Milošević otkrio nove detalje о Rajkoviću, ali i sudbinu Nemanje Miletića!

Trener crno-belih odradio je prvi "brifing" sa predstavnicima "sedme sile" na pripremama u Turskoj

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević obratio se novinarima na početku priprema u turskom letovalištu Belek, gde je podelio svoje prve utiske, ali i očekivanja od naredne dve sedmice rada sa svojim izabranicima.

- Prezadovoljan sam uslovima za rad, mislim da je čak i previše luksuzno, jer smo mi ovde došli da radimo. Suština odlaska iz Beograda je da imamo mir, a ne broj zvezdica u hotelu. Odradili smo prvi trening u teretanu, popodne radimo na terenu.

foto: Espreso

Šta se dešava sa Dingom?

- To bih i ja voleo da znam, pa kada budem saznao, reći ću i vama. Ne stičemo utisak da vam je žao što ga nema:

- Bez obzira kako se osećao, ne želim da mu naškodim svojim rečima. Simović je potpisao za Kiš u Mađarskoj, šta je sa Rajkovićem?

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- Očekujem vrlo brzo razrešenje te situacije.

Određeni su rivali za prijateljske utakmice, Krakovija i Ružomberok, da li ste zadovoljni?

- Zadovoljan sam, ali ne pridajem veliki značaj prijateljskim utakmicama. U ta dva meča neće se kristalisati prvih 11. Dosta stvari se, doduše, već zna, ali suština je da ćemo na polovini priprema biti izuzetno teški, niko neće biti u stanju da igra 90 minuta. Ni u čemu nećemo odstupati kada je u pitanju praksa priprema u Partizanu.

Danima se priča o Sadiku i silnim milionima, neće li mu to malo "zavrteti" mozak?

- Za njega je sinoć odbijena ponuda od 10 miliona evra. Bavimo se tim stvarima, tako da ne verujem da će njemu to napraviti problem, ne verujem da će poleteti. On ima ogroman prostor za napredak, a iz razgovora sa njim shvatam da ima još veću volju nego kada je došao letos u Sloveniju na pripreme. Imali smo situaciju sa Strahinjom Pavlovićem koja je trajala pet meseci, što je nešto što je konstantno za sve igrače na svetu.

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Rekli ste da nećete prodavati strance ako ne stignu odgovarajuće ponude. Šta ako za Sadika neko ponudi odgovarajući novac?

- Deluje suludo da i ja i stručni štab razmišljamo kako ne želimo da uzmemo 10 miliona za jednog igrača, što je bilo nezamislivo do pre par meseci, a sada je situacija takva. Kao što sam rekao da niko nije na prodaju, tako sam rekao i da su svi na prodaju. Bilo bi glupo odbiti neku preunosnu ponudu. Moj stručni štab i ja ćemo se zalagati da ekipa bude što jača, ali ne možemo da izbrišemo interes i opstanak kluba. Ima tu još igrača sa milionskim ponudama, a procenićemo da li imamo dovoljno vremena da dovedemo adekvatnu zamenu, koju ćemo morati da platimo malo više. Brzo ćemo se adaptirati na sve to. Ne bih voleo da akcenat priprema bude na toj temi, a pogotovo ne da ja budem glavni akter. Moraćete da pričate sa rukovodstvom, koje pregovara oko tih stvari. Moj utisak je da nemam pritisak, koji je verovatno imao svaki moj prethodnik, da mogu da odbijem 7, 8 ili 10 miliona za Sadika.

Otkako ste vi došli u klub, Partizan je pomerio standarde, jer bi se u nekom ranijem periodu ponude prihvatile oberučke.

- Jedina bitna stvar bila je za mene da približimo igru Partizana Evropi, a nisam to rekao zbog lične sujete. Iz te činjenice proizilazi sve ovo. Nijedna ponuda, uz dužno poštovanje, nije izašla zbog našeg prvenstva. Tražite li desnog beka?

- Ne tražimo, jer je situacija 99 odsto da će Nemanja Miletić da ostane, pa ćemo imati dve opcije na desnom beku.

Jeste li pročitali šta je trener Peruđe rekao za Rajkovića? Rekao je da igrači koji se nećkaju, njemu nisu potrebni. Ima li nekih igrača koji se nećkaju tako kada je u pitanju Partizan?

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- Letos sam čekao Asana dva meseca, Natha dva i po meseca, Lazara Markovića tri meseca. Ne možete biti isključivi kada su u pitanju te stvari. Mi nismo klub koji ima milione za bacanje, nismo država koja ima mnogo novca, pa moramo na neki način da se povinujemo. Moramo da budemo strpljivi, kako sa našim igračima, tako i sa strancima. Rajković igrački i ljudski zadovoljava sve što je nama potrebno, jer ako budemo uspeli da ga završimo, dodaće nam dodatni kvalitet, kako na terenu, tako i van njega.

Koliko je spreman Lazar Marković?

- On se povredio jer je želja bila jača od trenutnih mogućnosti. Dogovoreno je da će biti u specijalnom režimu rada, jer ne želimo nikakva iznenađenja, a kontrole će biti rađene na svakih deset dana, da bismo bili upućeni u njegovo stanje. Probaćemo da uradimo sve što je u našoj moći da ga zaštitimo. On je verovatno mogao da odigra neku utakmicu i pred kraj prvenstva, ali smo ga i tad zaštitili. Nadam se da možemo da uđemo u prvenstvo u februaru, a da on bude sto posto spreman.

foto: Espreso

Koliko vam olakšava činjenica da imate na okupu celu ekipu?

- Ovo je raj, stvarno! Letos su mi se planovi menjali svakih tri dana, bili smo prisiljavani na to. Sada imamo plan, svi su tu, imamo sve isplanirano do detalja.

Kakav će biti intenzitet priprema?

- Biće otprilike 20 odsto jači nego u Sloveniji, kada ste vrteli glavom. Radićemo malo jače, igrači su adaptirani. Što se tiče tehničko-taktičkog dela, tu će biti malo više promena, jer nismo bili u situaciji da neke stvari radimo kroz treninge. Svaki sekund koji budemo mogli ćemo posvetiti tome. Letos je cilj bio povećati brzinu, šta je sada cilj?

- Mi smo dovođenjem određenih igrača ubrzali igru, a imamo niz parametara koje treba da ubrzamo. Nije brzina samo jednodimenzionalna stvar. Postoje različiti tipovi brzina. Brzina donošenja odluka, brzina reakcije, koje sve proizilaze iz snage, koja će biti dovedena u optimum. Obim trke koji smo postigli je bio preko 11 kilometara, ali moramo malo da ga smanjimo. Vrhunske ekipe smanjuju obim trke, a povećavaju intenzitet trčanja. Kako bismo to povećali, jasno je da moramo malo manje da trčimo. Dakle, povećaće se sprintevi, a manje će se trošiti igrači.

Koliko se taj cilj razlikuje od onog perioda kada ste bili igrač ili ste u Evropi to naučili još za vreme igračkih dana?

- Ja sam bio fudbaler u prošlom veku. Juče mi je kondicioni trener profesor Marko Stojanović pokazao dva slajda i vreme za koliko su se menjale gume početkom 20. veka, a za koliko sad. Tada za 67 sekundi, danas za dve-tri, a-ha-ha. Tako vam je i sa fudbalom - istakao je.

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa iz Beleka - Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.