JUČE SAM ČUVAO KRAVE U SELU, A DANAS POSTAO TRENER BARSELONE! Katalonci predstavili neočekivanog novog kormilara!
Kike Setijen, novi trener Barselone, Foto: AP

iz blata među zvezde

JUČE SAM ČUVAO KRAVE U SELU, A DANAS POSTAO TRENER BARSELONE! Katalonci predstavili neočekivanog novog kormilara!

Kako je poručio, bez obzira na svoje divljenje prema Mesiju, svaki igrač će morati da zna svoje mesto

Objavljeno:

Novi trener Barselone Kike Setijen rekao je da ni u najluđim snovima nije mogao da zamisli da će sa klupe predvoditi taj klub.

- Zahvalan sam ovoj instituciji, njenom predsedniku i najbližim saradnicima na prilici koju su mi pružili da budem ovde. Ni u svojim najboljim snovima nisam mogao da zamislim da budem ovde. Vrlo sam emotivna osoba i danas je vro emotivan dan za mene. Pokušaću da ustupim igračima entuzijazam i želju koje imam. Juče sam šetao sa kravama u svom selu, a danas u Barseloni treniram najbolje igrače na svetu. Sa Valverdeom sam uvek imao dobar odnos, korektna je osoba, cenim posao koji je obavljao, njegove principe. Možda je poraz u Superkupu imao svoje posledice, ali posao koji je Valverde radio i kakav tim ostavlja je za zahvalnost. Razgovarao sam sa igračima, imali smo prvi kontakt i predispozicije su izvanredne. Siguran sam da ćemo se brzo prilagoditi, jer mnoge stvari koje ćemo tražiti od njih oni već poznaju - rekao je Setijen na predstavljanju.

Kike Setijen kaže da i dalje misli da sanja
Kike Setijen kaže da i dalje misli da sanjafoto: EPA/Alejandro Garcia

Bivši trener Las Palmasa i Betisa je na klupi Barselone zamenio Ernesta Valverdea.

- Imam vrlo jasne principe. Uvek saslušam sve, ali mi je teško da izbacim iz glave stvari u koje sam ubeđen. Ja sam prvi koji će braniti svoje igrače i umreti za svoje ideje. Barsa će nastaviti da ide svojim putem, a mi ćemo pokušati da poboljšamo sve što možemo. Moj cilj je osvojiti sve što može da se osvoji. Nemam drugi način da se svake godine poboljšavam i osvajam sve feje, osim da igram dobro. Najbolji način za pobedu je igrati dobro - rekao je novi trener Barselone.

Kike Setijen poručio da će i Lionel Mesi morati da zna svoje mesto
Kike Setijen poručio da će i Lionel Mesi morati da zna svoje mestofoto: EPA/Alejandro Garcia

Novinare je zanimalo šta misli o Lionelu Mesiju, a on je naveo da je uživao gledajući ga poslednjih godina i dodao da je siguran da će imati odličan odnos sa igračima, jer je, kako je naveo, direktna i iskrena osoba.

- Danas počinjem da treniram najboljeg igrača na svetu i njegove saigrače. Još uvek nisam svestan šta to znači, ali rekao sam i njemu i drugima: Jedno je divljenje koje imam prema vama, Mesi je Mesi, Buskets je Buskets, Pike je Pike, ali svako mora da zna svoje mesto. Videćete da sam veoma direknta osoba, ne hodam po oblacima i pokušaću da iznesem nešto što budem video. Talenat i kvalitet su prisutni - rekao je Setijen i dodao da će takođe pratiti i igrače iz omladinske škole.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.