BOMBA U KATALONIJI: Barsa ponudila Ćaviju ugovor na dve i po godine!
Ćavi Ernandez, Foto: EPA/David Borrat

VALVERDE NA IZLAZNIM VRATIMA

BOMBA U KATALONIJI: Barsa ponudila Ćaviju ugovor na dve i po godine!

Iz kluba su naravno rekli da ne menjaju trenera, a predsednik Đosep Maria Bartomeu je to potvrdio

Objavljeno:

Barselona je izgubila u polufinalu Superkupa Španije koji se igra u Saudijskoj Arabiji, a odmah posle utakmice sa Atletikom odmah su počele priče o odlasku trenera Ernesta Valverdea.

Trener Barselone je rekao da je prirodno da se priča o smeni, a neki mediji već vide Ronalda Kumana na klupi. Ipak Marka ima saznanja da je uprava kluba već napravila prve korake kako bi dovela Ćavija Ernandeza za trenera.

Izvršni direktor Oskar Grau i sekretar Erik Abidal su posle poraza od Atletika u petak boravili u Dohi gde Ćavi radi kao trener katarskog Al-Sada. Barsa želi da Ćavi bude trener ekipe odmah i da preuzme ekipu od Ernesta Valverdea.

Iz kluba su naravno rekli da ne menjaju trenera, a predsednik Đosep Marija Bartomeu je to potvrdio.

Ako bi Ćavi odbio ponudu Barselone Valverde bi ostao trener dok god mu uprava ne nađe zamenu.

Ćavi je Barselonino dete i legenda kluba za koji je igrao od 1999. do 2015. kada je prešao u Al-Sad za kog je igrao do prošle godine kada je postao trener tima. Kao igrač sa katalonskim velikanom je osvojio osam puta titulu šampiona Španije, tri Kupa kralja i četiri Lige šampiona.

Ćaviju je ponuđen ugovor na dve i po godine, do juna 2022. godine, a kako tvrdi radio Kadena ser, koji je izuzetno cenjen kada su ovakve informacije u pitanju, Barsa je dala rok svom nekadašnjem igraču da se izjasni do kraja nedelje.

Što se tiče trenerske karijere na klupi Al-Sada ima četiri poraza i sedam trijumfa u katarskom prvenstvu u kojoj je taj klub treći na tabeli.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.