Bez letenja u svemir, bez ujedanja... 5 najbizarnijih ugovora u modernom fudbalu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

NE ZNA SE KOJI JE LUĐI

Bez letenja u svemir, bez ujedanja... 5 najbizarnijih ugovora u modernom fudbalu! (FOTO) (VIDEO)

Zbog čega tolike sumanute cifre? Da li postoji nešto što ne smeju ili moraju da rade, pa zbog toga im milioni ležu na račun svakog meseca, godine? Otkrivamo vam potpuno neverovatne klauzule u ugovorima najvećih zvezda
Objavljeno: 14:02h

Kako godine prolaze u današnjem fudbalu, plate pojedinih igrača sumanuto rastu, toliko da bukvalno ne znaju šta će sa parama. Barselona plaća 40 miliona evra za fudbalera koji će joj sedeti na klupi? Tako je i vezista Mančester junajteda Huan Mata oduševio javnost izjavom da su igrači u ovom vremenu preplaćeni i da nije potrebno uopšte da se klubovi toliko razbacuju. Kinezi obaraju svetski rekord basnoslovnom platom: 75 miliona godišnje za Ibrakadabru! (FOTO)

Međutim, šta se stvarno događa u tim ugovorima koji vrede više desetina miliona evra? Na šta se zvezde obavezuju kada stave paraf na papir koji ih finansijski obezbeđuje za čitav život. Svašta su odbijali ali ovo neće: Čelsi šalje ponudu Evertonu vrednu 115 miliona evra! (FOTO) Preko slučaja Pola Pogbe koji, ukoliko Pari Sen Žermen želi da ga kupi, pored početne otkupne cene od 70 miliona evra mora da da unapred još 9, pa sve do minimalne cifre od 1 milijarde koje prebogati vlasnici moraju da uplate na račun Real Madrida ukoliko hoće Kristijana Ronalda u svojoj kući.

Predstavljamo vam 5 najbizarnijih stavki u ugovorima nekih od najpopularnijih fudbalera planete. 1. "Bez ujedanja" - Luis Suarez (Barselona) Ovo je jedna od najpoznatijih stvari u ugovoru izuzetnog Urugvajca koji je jedno od najboljih pojačanja prvaka Evrope u ovoj deceniji. Sa ujedanjem je počeo još u dresu Ajaksa, nastavilo se par godina kasnije sa Branislavom Ivanovićem, a poslednji slučaj je na Mundijalu 2014. godine kada je defanzivac Italije Đorđo Kjelini bio žrtva njegovog divljaštva.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.