KOKEZA PRVI PUT O UVREDAMA GROBARA NA NJEGOV RAČUN: Dotakao se i skandaloznih grešaka sudija i VAR tehnologije!
Slaviša Kokeza o problemima sa greškama sudija u srpskom fudbalu, Foto: Beta

O svemu pomalo

KOKEZA PRVI PUT O UVREDAMA GROBARA NA NJEGOV RAČUN: Dotakao se i skandaloznih grešaka sudija i VAR tehnologije!

Predsednik FSS je istakao da će VAR skinuti u neku ruku pritisak sa sudija i sa Saveza

Objavljeno:

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza je govorio o skandiranju protiv njega i uvredljivim porukama koje na njegov račun uglavnom iznose navijači Partizana.

U opširnom intervjuu koji je dao za "Mozzartsport", prvi čovek srpskog fudbala se osvrnuo i na probleme sa suđenjem i čestim sudijskim greškama u Superligi i Prvoj ligi Srbije.

- U Superligi i Prvoj ligi imali smo blizu 350 utakmica koje su odigrane jesenas. Od svih tih utakmica, ja mislim da je na manje od 15, dajem sebi pravo da sam malo pogrešio, bilo ozbiljnijih grešaka. Dakle, ne govorim o sitnim prekršajima, neko o situacijama koje su direktno odlučivale čak i o pobedniku meča. Naravno da ni to nije dobro, ali to nije više od tri odsto ukupno odigranih utakmica. Ali niko ne pominje onih 97 odsto gde je sve proteklo kako treba - rekao je Kokeza.

Kokeza je govorio i o kvalitetu sudija
Kokeza je govorio i o kvalitetu sudijafoto: Beta

Potom se osvrnuo i na to da li su sudije koje sude dva najviša ranga srpskog fudbala dovoljno kvalitetne.

- Da li su sudije dovoljno kvalitetne? E to je pravo pitanje. Sudija pogreši, Sudijska komisija ga suspenduje, vrati se ponovo da sudi, ponovo pogreši. Koji mehanizam ima Sudijska komisija? Nova suspenzija i krajnji mehanizam da ga spusti rang niže ili da ga odstrani iz fudbala. Ako bismo bili toliko rigorozni, ako bismo ih skidali s lista, pa mi ne bismo imali ko da nam sudi. Za mene postoje samo dve vrste ljudi, dobar ili loš čovek. Dobar može da se ispravi. Važno je da nema zle namere.

Slaviša Kokeza se dotakao uvođenja VAR tehnologije
Slaviša Kokeza se dotakao uvođenja VAR tehnologijefoto: Beta

Dugo se već priča o uvođenju VAR tehnologije na srpske stadione.

- Mislim da će VAR smanjiti tenziju koja prisutna. Pre svega kod sudija, na kraju krajeva i kod FSS jer ovde koji god sudija da pogreši, svi kažu 'ne valja FSS'. To nije za vreme mog mandata, tako je 20 godina. Da li je sudija svirao faul ili ne, kriv sam ja. Da li je žuti ili crveni, kriv je FSS. Kakve veze mi imamo sa tim? Šta hoću da kažem, sve greške sudija prave direktnu štetu Savezu i meni lično. Svestan sam da su česte debate u vezi sa VAR sistemom. Biće potrebno vreme da se svi mi, koji smo u fudbalu u Srbiji direktno ili indirektno, priviknemo na VAR. Ali sam siguran da će sprečiti one situacije koje su očigledne. Kao ofsajd od dva metra, penal na 18 metara i slično. Bar to nećemo više imati. A da li je ofsajd dva, tri ili osam centimetara, mislim da ni VAR to neće rešiti - poručio je Kokeza.

Slaviša Kokeza je već neko vreme na meti Grobara
Slaviša Kokeza je već neko vreme na meti Grobarafoto: Starsport©

Predsednik FSS je na kraju govorio i o tome što se u poslednje vreme prekidaju utakmice kada navijači skandiraju pogrdne parole i uvrede. Ranije su to bili navijači Zvezde, a sada navijači Partizana.

- Lično mislim da je sve to povezano sa reakcijama klupskih uprava. Ne mislim u smislu da čelnici kluba narede navijačima šta da rade, ali kad uprava potencira da je nezadovoljna jednom, drugom, trećom situacijom, prirodno je da navijači se poistovete s tim i onda targetiraju kao krivca onoga koga uprava pominje. A suštinski, uprave, posebno Zvezde i Partizan, uvek moraju da imaju krivca, da bi imali alibi za sportski neuspeh - poručio je Kokeza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.