HALAND IMA NOVI KLUB: Velikan evropskog fudbala pobedio u trci za potpis najboljeg mladog napadača na svetu!
Erling Haland, Foto: EPA/Christian Bruna

BOMBA PRED NOVU GODINU

HALAND IMA NOVI KLUB: Velikan evropskog fudbala pobedio u trci za potpis najboljeg mladog napadača na svetu!

Mladi biser iz RB Salcburga zasenio je Evropu partijama u protekloj polusezoni, pa mu nije dugo trebalo da preraste sredinu

Objavljeno: 16:18h

Transfer koji je zatresao fudbalsku Evropu. Mladi fudbalski biser iz Norveške, koji će se sastati sa Srbijom u baražu za Evropsko prvenstvo, koji je na programu u martu, pronašao je novi klub.

Erling Haland je upravo potpisao za Borusiju iz Dortmunda.

On je bio daleko bliži prelasku u torinski Juventus, ali je zahtev superagenta Mina Rajole (koji je odlično profitirao ovih dana i na Zlatanu Ibrahimoviću) za platu od 8.000.000 evra po sezoni "oterao" Staru damu iz pregovora.

Odustao je i Lajpcig, srodni klub njegovog Salcburga, što je iskoristila Borusija, koja je za mladog Norvežanina platila svega 20.000.000 evra, pošto je imao takvu klauzulu u očito nevešto napravljenom ugovoru od strane Austrijanaca.

Međutim, samom igraču i ljudima oko njega Milioneri će morati da isplate ogroman novac. Njegov otac dobiće 10.000.000 evra, Rajola još navodno 15.000.000, dok će Haland imati 6.000.000 evra neto u prve dve sezone, a od treće to raste na 8.000.000 evra, uz još neke klauzule, o kojima se još uvek ništa ne objavljuje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.