UEFA ponizila Srbiju: Prekršili sopstveni Statut da bi primili Kosovo u članstvo!

Nezapamćeni skandal u Budimpešti

UEFA ponizila Srbiju: Prekršili sopstveni Statut da bi primili Kosovo u članstvo!

Sramna odluka na Evropske fudbalske unije koja je očigledno odavno rešila da primi pod svoje okrilje Fudbalski savez Kosova
Objavljeno: 13:27h

Skandal na Kongresu UEFA u Budimpešti! Evropska fudbalska unija je prekršila sopstveni statut i primila Fudbalski savez samoproklamovane države Kosovo pod svoje okrilje. Potpuni presedan se dogodio u mađarskoj prestonici, a UEFA je ponovo pokazala da ne mari ni za sopstvene zakone i pravilnike ovom najnovijom i skandaloznom odlukom da primi Kosovo pod svoje okrilje.

Očigledno su u Nionu još ranije odlučili da slede primer Međunarodnog olimpijskog komiteta i nekih drugih organizacija, pa da bez obzira na sve, dozvole da Kosovo postane njihov član. Prvobitni plan je bio da se izglasa promena člana Statuta UEFA u kome se traži da država mora biti priznata od strane Ujedinjenih nacija da bi njihov Savez postao član Evropske fudbalske unije, ali to nije prošlo na tajnom glasanju, jer za promenu Statuta nije glasalo dve trećine članova.
Fonetap
No, ipak bez obzira na sve oni su odlučili da prekrše Statut i stave na tajno glasanje da li Kosovo bi trebalo da postane članica UEFA, a konačan rezultat je bio poražavajući za Srbiju i FSS. Tako da je od sada Kosovo član UEFA! (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.