FENOMENALNE VESTI ZA NAVIJAČE ZVEZDE: Evropa ponovo priča o crveno-belima!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

zanimljiv podatak

FENOMENALNE VESTI ZA NAVIJAČE ZVEZDE: Evropa ponovo priča o crveno-belima!

Crveno-beli su od 1955. godine čak 57 puta učestvovali u evropskim nadmetanjima

Objavljeno:

Crvena zvezda je u istoriji svih evropskih fudbalskih takmičenja 20. najbolji tim Starog kontinenta, objavila je UEFA...

Crveno-beli su od 1955. godine čak 57 puta učestvovali u evropskim nadmetanjima pod okriljem UEFA i odigrala 335 utakmica. U tom periodu, Zvezda je osvojila 390 bodova i tako zauzela visoku 20. poziciju. Od klubova iz bivše Jugoslavije, oni su najbolje plasirani, jer su ostvarili 144 pobede, 78 remija i 113 poraza uz gol razliku 562:442. Zvezdi su na ovoj tabeli pomogli i uspesi u poslednje tri sezone, kada su ostvarili zapažene rezultate u evropskim takmičenjima.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde foto: Starsport©

Sa druge strane, kada se gledaju samo rezultati u Kupu i Ligi šampiona, elitnom evropskom takmičenju, Zvezda je na 22. mestu. U 25 učešća u ovom takmičenju, odigrali su 140 utakmica uz skor 65 pobeda, 30 nerešenih rezultata i 45 poraza. Na toj listi se nalazi čak šest timova sa ukupno boljim učinkom od Zvezde koji, za razliku od crveno-belih nisu bili šampioni Evrope.

Partizan je u toj kategoriji zauzeo 38. poziciju jer su u 22 sezone u kojima su učestvovali na 105 utakmica osvojili 106 poena. Crno-beli su ostvarili 41 pobedu, 24 remija i 40 poraza uz gol-razliku 161:133.

foto: Starsport©

Lider u kategoriji svih evro-takmičenja je Barselona sa 851 bodom, pošto je katalonski klub bio uspešana na svim frontovima - osvojili su pet Liga šampiona, četiri Kupa pobednika kupova, pet Superkupova Evrope i tri Kupa sajamskih gradova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.