ZVEZDINA DECA - ZALOG ZA BUDUĆNOST: Petrović, Nikolić i Krstović su čuvari mladosti na Marakani!
Petrović, Nikolić, Krstović - zvezdini klinci, Foto: FK Crvena zvezda

crveno-beli klinci

ZVEZDINA DECA - ZALOG ZA BUDUĆNOST: Petrović, Nikolić i Krstović su čuvari mladosti na Marakani!

Čekalo se dugo na Veljka Nikolića. Izdanak klase fudbalera rođenih 1999. godine koji je delio svlačionicu sa Joveljićem, Terzićem, braćom Ilićima i drugih talentima, oduvek je važio za jednog od najperspektivnijih u Zvezdinoj školi fudbala

Objavljeno:

Dres Crvene zvezde tokom jeseni nosila su trojica fudbalera koja imaju manje od 21 godine - Njegoš Petrović, Veljko Nikolić i Nikola Krstović.

Poznato je da Zvezdina publika voli mlade igrače. Da su čak i najveći kritičari „slabi“ na decu koja stasavaju na Marakani i formiraju se kao fudbaleri pred najboljim, ali i najzahtevnijim navijačima na svetu.

Svestan je toga bio i Vladan Milojević, upravo otuda i izjava posle poraza od Totenhema- Zvezda je izgubila meč, ali je dobila Njegoša Petrovića.

Petrović, standardni mladi reprezentativac Srbije, tokom jeseni je nosio crveno-beli dres 16 puta.

- Ne volim mnogo da pričam o svojim igrama, više volim da govorim o timu. Mislim da svi treba da budemo prezadovoljni, imali smo uspešnu polusezonu. Znači mi što sam imao priliku da igram evropske utakmice. To je veliko iskustvo za mene. Okusio sam koliko je teško igrati Ligu šampiona i mogu da kažem da je vrlo zahtevno i da tek posle tih utakmica shvatite koliko još treba da radite da dođete na taj nivo. Očekujem da na proleće nastavimo ovako i da osvojimo duplu krunu - rekao je Petrović za zvaničan sajt kluba.

Njegoš Petrović
Njegoš Petrović foto: Starsport©

Čekalo se dugo na Veljka Nikolića. Izdanak klase fudbalera rođenih 1999. godine koji je delio svlačionicu sa Joveljićem, Terzićem, braćom Ilićima i drugih talentima, oduvek je važio za jednog od najperspektivnijih u Zvezdinoj školi fudbala.

- Imao sam povredu koja me je mučila, ali mi je drago što sam debitovao (protiv Mačve), kao i što sam odigrao još jednu utakmicu u prvenstvu, protiv Radničkog. Stvarno mi je čast što sam deo Crvene zvezde i nadam se da će u narednoj polusezoni biti još prostora i minuta za mene. Očekujem da na proleće nastavimo u ovakvom ritmu, kao i da ćemo ostvariti još mnogo pobeda. Odmorićemo se lepo tokom praznika, a onda ćemo završiti ono što smo započeli - istakao je Nikolić.

Veljko Nikolić
Veljko Nikolić foto: Starsport©

"Najmlađi među decom" tokom jeseni bio je Nikola Krstović. Centarfor iz Crne Gore koji se već dokazao kao golgeter u seniorskom fudbalu noseći dres Zete, nastupao je za Crvene zvezde šest puta tokom jeseni.

- Ovo je za mene bila polusezona učenja. Došao sam u veliki klub da igram zahtevnu Superligu i Ligu šampiona. Za mene je ovo uvertira za sve ono što sledi u nastavku moje karijere. Međutim, zadovoljan sam jesenjim delom prvenstva, mnogo sam naučio i napredovao u Crvenoj zvezdi. Nadam se da će u narednom periodu biti sve bolje. Generalno sam zadovoljan čitavom godinom zbog svega što sam ostvario i u Crnoj Gori, gde sam bio najbolji strelac i igrač. To još uvek nisam preneo ovde, ali siguran sam da hoću - podvukao je Krstović.

foto: Starsport©

S obzirom na to da je novi trener Dejan Stanković najavio da će tokom priprema dati šansu još nekim talentovanim igračima iz našeg razvojnog tima i omladinaca, može se naslutiti da će još neko poput Željka Gavrića, Strahinje Erakovića, Juga Stanojeva dobiti priliku da se nametne.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.