BIVŠI IGRAČ ZVEZDE RASPALIO PO ZVEZDANU TERZIĆU: Naredio je da ne mogu da igram za taj klub! Slagao sam ga!
Đorđe Despotović je rekao kakav je odnos imao sa Zvezdanom Terzićem, Foto: Starsport©

Nije hteo namerno da mu kaže

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE RASPALIO PO ZVEZDANU TERZIĆU: Naredio je da ne mogu da igram za taj klub! Slagao sam ga!

Član Orenburga i potencijalni reprezentativac Srbije je pričao o događanjima na Marakani

Objavljeno:

Bivši fudbaler Crvene zvezde Đorđe Despotović govorio je o svemu što se događalo tokom njegovog boravka i odlaska sa Marakane usput izrekavši niz optužbi na račun generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića.

Sadašnji član Orenburga je posle godinu dana na Marakani, gde je stigao iz Spartaka iz Subotice, otišao iz kluba najpre na pozajmicu u kazahstanski Žetisu, a potom i u Kairat.

- Prošao sam sve kategorije Zvezde, ali sam onda poslat na pozajmicu u Sopot. Za pola godine sam dao 10 golova, mislio da će me vratiti, ali sam pogrešio. Prodat sam u Spartak iz Subotice - prisetio se Despotović toga da je ponikao u klubu iz Ljutice Bogdana.

Đorđe Despotović nije iskoristio drugu šansu u Zvezdi
Đorđe Despotović nije iskoristio drugu šansu u Zvezdifoto: Starsport©

- Uopšte mi nisu dali šansu tada. U Spartak sam otišao za 100.000, ali tadašnje rukovodstvo Zvezde nije uopšte bilo zainteresovano za mlade igrače. Gledali su samo rezultat i kupovali od drugih timova - prisetio se tog odlaska s Marakane u razgovoru za "Sport.ru".

Međutim, sa statusom mladog reprezentativca se vratio na Marakanu sa šansom da ispravi ono što mu je učinjeno kada je morao prvi put da je napusti.

Ali se to nije dogodilo, Despotović nije opravdao očekivanja u sezoni pod vođstvom Nenada Lalatovića i morao je da usledi novi rastanak i odlazak u Kazahstan.

Zvezdan Terzić je na udaru Đorđa Despotovića
Zvezdan Terzić je na udaru Đorđa Despotovićafoto: Starsport©

- Vratio sam se u Srbiju posle godinu dana, jer sam imao ugovor sa Zvezdom. Pritom mi je klub dugovao 30.000 evra. Zvezdan Terzić me je tada pitao kakav predlog imam. Predložio sam raskid ugovora i bio sam spreman da oprostim dug. Uspeli smo da se dogovorimo, ali je Terzić naredio da ne mogu da igram za Kairat još šest meseci. Ne znam zašto je to učinio. I dalje ne mogu da nađem nijedan adekvatan razlog. Mogao sam da igram za bilo koji klub na svetu, samo ne za Kairat. Glupost.

Nije se tu zaustavio kada je počeo da priča o generalnom direktoru Terziću.

- Čitao sam da je Terzić bio umešan u čudnu prodaju Jovića. Ne znam detalje ove priče, ali je Jović još jedan primer mladog igrača koji nije dobio poverenje Zvezde. Da su ga ostavili još jednu sezonu i dozvolili da se normalno razvija, dobili bi mnogo više novca od njegove prodaje. U Kazahstanu, računajući i Kup, postigao sam 16 golova tokom pozajmice i bio drugi strelac lige. Verovao sam da ću posle toga lako pronaći klub, ali ispostavilo se da me Zvezdan Terzić uopšte nije pratio. Kada sam se vratio u Zvezdu pitao me je kako je bilo, koliko sam golova dao. Kada sam shvatio da stvarno ne zna kako sam igrao, odgovorio sam 'tri-četiri' i on je mislio da je stvarno tako. Zvezda je mogla da me proda za neke pare, ali kada ne pratite svog igrača, dobićete onoliko koliko dobijete - rekao je Despotović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.