BESNI RAT, A MI IGRAMO PRED 55.000 NAVIJAČA PROTIV ZVEZDE: Večiti derbi je najveća utakmica koju sam igrao!
Slaviša Jokanović se prisetio igranja u Partizanu, Foto: EPA/Peter Powell

Govorio i o Čelsiju

BESNI RAT, A MI IGRAMO PRED 55.000 NAVIJAČA PROTIV ZVEZDE: Večiti derbi je najveća utakmica koju sam igrao!

Jokanović se prisetio svojih godina u Partizanu

Objavljeno:

Slaviša Jokanović je govorio o igranju fudbala u bivšoj Jugoslaviji i to u ono teško i ružno vreme, dok je besneo građanski rat.

Sadašnji trener Al Garafe se prisetio vremena koje je proveo na početku karijere u Partizanu, kako je igrao Večiti derbi pred nekoliko desetina hiljada navijača i istakao da je to najvažnija utakmica koju je igrao u karijeri.

- Kada sam počeo da igram za Partizan počeo je rat širom naše zemlje. Ali, bio sam veoma mlad i generalno politika me ne zanima. Nisam mislio o politici u tim godinama. Imao sam svega 22/23 godine. Uživao sam igrajući profesionalni fudbal i imao sam šansu da igram za jedan od najvećih klubova u nekadašnjoj Jugoslaviji. Derbi protiv Crvene zvezde igrao se pred 55.000 navijača. Rat je jedna stvar, ali uživao sam u ranim počecima. Ponosan sam što sam igrao za jedan od najvećih klubova u tom delu sveta - rekao je Jokanović, pa se osvrnuo na derbi:

Slaviša Jokanović kaže da je derbi najveća utakmica koju je igrao
Slaviša Jokanović kaže da je derbi najveća utakmica koju je igraofoto: EPA/Peter Powell

- Derbi je uvek poseban. Prvo sam bio navijač, pa potom igrač Partizana. Onda sam trenirao crno-bele, a sada sam ponovo navijač. Možemo da pričamo o kvalitetu, da li je tada bio bolji nego sada, ali je atmosfera uvek sjajna. Derbi je verovatno najveća utakmica koju sam igrao, ali i u kojoj sam učestvovao kao trener.

Centralna tema njegovog intervjua za "Planet football" bio je svakako period koji je proveo u Čelsiju kao igrač, a Jokanović ističe tadašnjeg trenera Klaudija Ranijerija kao čoveka koji mu je mnogo pomagao.

- Klaudio Ranijeri je bio trener kada sam potpisao, jer me znao iz španske lige. On je bio važan trener u mojoj karijeri. Uvek je bio pozitivno nastrojen i uvek spreman da te podrži. Radio sam sa mnogo stručnjaka, ali od Klaudija sam mogao baš mnogo da naučim.

Slaviša Jokanović je pričao o saradnji s Klaudiom Ranijerijem
Slaviša Jokanović je pričao o saradnji s Klaudiom Ranijerijemfoto: EPA/Peter Powell/AP

Nekadašnji trener Partizana, Fulama, Votforda i drugih klubova je rekao da je i sam bio svestan da nije bio u najboljoj formi dok je igrao na "Stamford bridžu".

- Uživao sam dok sam bio deo Čelsija, odigrao sam više od 50 utakmica na svim frontovima. Nisam bio u najboljoj formi kada sam došao u Čelsi, jer sam imao 31 godinu i fizički mi je bilo dosta teško. Ali, uživao sam u gradu, u klubu. Nije to bio najbolji deo moje karijere, nisam bio na najvišem nivou, ali mi je to iskustvo pomoglo kada sam počeo u Engleskoj da radim kao trener, jer mi nije bilo potrebno mnogo vremena da se adaptiram. Uvek volim da se sećam samo lepih stvari.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.