PARTIZAN ODVOJIO DVA MILIONA EVRA ZA POJAČANJA: Dva bivša igrača se vraćaju u velikom stilu!
Foto: Starsport©

navijači bi bili zadovoljni

PARTIZAN ODVOJIO DVA MILIONA EVRA ZA POJAČANJA: Dva bivša igrača se vraćaju u velikom stilu!

Zanimljive informacije

Objavljeno: 21:39h

Jesenja sezona je završena, crno-beli mogu da budu zadovoljni izdanjima tima, ali ne u potpunosti i rezultatima, pošto neće igrati na proleće u Evropi, a Zvezda beži čak 11 bodova u Linglong Superligi Srbije. Portal "Sportska centrala" prenosi informacije o potencijalnim metama.

Možda je trka za titulu ove sezone izgubljena, ali u Partizanu sve čine da narednu sačekaju sa mnogo snažnijim timom. Savo Milošević je već izjavio da je mali fond kvalitetnih fudbalera jedan od uzroka lošijih rezultata, posebno u domaćem prvenstvu, kada je na nekim mečevima morao da odmori pojedine nosioce igre.

Izostanke Bibrasa Natha, Sejdube Sume ili Umara Sadika, teško je bilo nadomestiti, pogotovo posle povrede Lazara Markovića. Zato se već ove zime krenulo u popunjavanje rostera i uigravanje tima za predstojeće leto i nove evropske kvalifikacije. Sve će biti lakše nakon prodaje Strahinje Pavlovića, jer sada sportski sektor ima dovoljno novca za angažovanje željenih fudbalera.

Nije tajna da Partizan želi da u svojim redovima vidi Slobodana Rajkovića i Nikolu Tekijaškog, centralne bekove, ali i kapitena Čukaričkog Marka Docića, kao i napadača Javora Nikolu Petkovića. Novost je da su crno-beli krenuli u misiju dovođenja dvojice povratnika, fudbalera koji su već nosili dres partizana, ali sa različitim uspehom.

Luka Stojanović je bio predvodinik generacije u kojoj su stasali Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Nikola Ninković, ali nikada nije dobio pravu šansu u prvom timu. Ove sezone zablistao je u Čukaričkom, ali je pre „brđana“ igrao i u Portigaliji i na Kipru, a na pozajmici je bio u Belgiji. Postigao je onaj fantastičan gol protiv Crvene zvezde, ali je srušio i Partizan na Banovom Brdu.

Druga želja struke, a u suštini prva, je Miloš Jojić, fudbaler koji je ostavio dubok trag u prvom timu, a svi se još sećaju njegovog gola u „večitom derbiju“ koji je Partizanu doneo titulu šampiona. Jojić je trenutno pod ugovorom sa turski Bašakšehirom, ali nije bio licenciran za prvu polusezonu. Mnogo je bolje prošao u Nemačkoj, gde je igrao nakon Partizana, prvo u Bousiji iz Dortmunda, a onda i u Kelnu.

Za dolazak ove dvojice fudbalera, kao i onih ranije pominjanih, u sportskom sektoru našeg osvajača Kupa veruju da će biti dovoljno dva miliona evra, a Partizan može toliko da odvoji posle zarade od Lige Evrope i prodaje Pavlovića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportska centrala)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.