MILAN BORJAN JE NAJBOLJI GOLMAN LIGE ŠAMPIONA: Verovali ili ne, ali tako je!
Milan Borjan, Foto: Profimedia

statistika

MILAN BORJAN JE NAJBOLJI GOLMAN LIGE ŠAMPIONA: Verovali ili ne, ali tako je!

Zvezdin zamenik kapitena branio je na svih 14 mečeva u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona, a u pauzama je bio standardni čuvar mreže selekcije Kanade

Objavljeno:

Crvena zvezda ima odličan kvintet golmana, a prvi čuvar mreže Milan Borjan, uz Fernanda Musleru iz Galatasaraja ima najviše odbrana u grupnoj fazi Lige šampiona - čak 35, naglašava trener golmana Dušan Gašić.

- Borjan je ponovo dokazao da trenutno spada u red vrhunskih golmana. Njegova profesionalna posvećenost imponuje, a nivo odbrana u kontinuitetu mu daje poseban kvalitet. Brojke ne lažu, od 55 udaraca ka golu odbranio je 35, odnosno 64 odsto uspešnosti, a isti učinak po broju odbrana ima i Fernando Muslera iz Galatasaraja. Posebno je impozantno da je čak 41 udarac ka Milanu upućen iz šesnaesterca, uz dva penala, a UEFA u statistiku nije uračunala i pet odbranjenih jedanaesteraca iz Kopenhagena – ističe Gašić.

Borjan je najbolji golman Lige šampiona
Borjan je najbolji golman Lige šampiona foto: AP/Darko Vojinović

Zvezdin zamenik kapitena branio je na svih 14 mečeva u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona, a u pauzama je bio standardni čuvar mreže selekcije Kanade.

- Sem toga što pokazuje evropski nivo jer brani vrhunski u kontinuitetu, Milan poseduje neverovatnu moć adaptacije. I to ne samo kad govorimo o preletima kad igra za Kanadu, promenama vremenskih zona, džet-legu, već više na samu adaptaciju u takmičenjima u kojima smo igrali. Jedan nivo takmičenja je Superliga Srbije, drugi kvalifikacije u Ligi šampiona, a sasvim treća dimenzija je sama grupna faza elitnog takmičenja. U tom segmentu adaptacije, zahtevima igre, niovu kvaliteta protivnika, Borjan je pokazao prilagodljivost a samim tim i vrhunsku klasu.

Milan Borjan
Milan Borjan foto: Starsport©

Dobre pripreme pred Gold kup, zatim i svakodnevni rad kroz proces treninga, analize protivnika, kao i svake odigrane utakmice, Borjanu, ali i ostalim golmanima u Zvezdi, daju mogućnost za konstatno napredovanje.

- Crvena zvezda ima odličan kvintet golmana, uz Milana tu su Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Aleksandar Stanković i Miloš Gordić. Svi oni u toku trenažnog procesa napreduju, što je najvažnije zdrava su konkurencija. Borjan je branio na 16 mečeva Superlige, Popović na četiri i dve u kupu i bio druga opcija u svim evropskim mečevima. Pop ima iskustvo i mirnoću, svaku je priliku iskoristio. Vasiljević je bio na osam mečeva rezerva, šest u Superligi i dva u kupu, Stanković radi takođe veoma dobro, dok Gordić nastupajući za Dorćol ima i takmičarski kontinuitet. Na račun svih njim imam samo reči hvale za rad i ponašanje, velika su podrška u radu. Naš klub u golmanskom potencijalu ima kvalitet, iskustvo, ali i budućnost – uverava trener golmana našeg kluba.

LIGA ŠAMPIONA - GOLMANI

1. Muslera (Galatasaraj) 35 odbrana

1. Borjan (Crvena zvezda) 35 odbrana

3. Kolar (Slavija Prag) 29 odbrana

4. Giljerme (Lokomotiva Moskva) 27 odbrana

4. Onana (Ajaks) 27 odbrana

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.