JESENJI ŠAMPIONI OBJAVILI KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI STADION: Sa Marakane se sele na Senjak!
Izgled novog stadiona spolja, Foto: FK Crvena zvezda

SVEMIRSKI BROD

JESENJI ŠAMPIONI OBJAVILI KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI STADION: Sa Marakane se sele na Senjak!

Fantastično zdanje će nići u srcu Beograda

Objavljeno:

Fudbalski klub Grafičar objavio je kako bi trebalo da izgleda njegov novi stadion..

U njegovom sklopu planirana je i akreditovana akademija i hotel gde bi mladi igrači mogli da sudiraju, treniraju, hrane se pravilno.

Pored fudbala, psihologije, anatomije, stranih jezika, imali bi i časove kuvanja i zdravog načina života. Malo nas zna šta to znači i zbog čega se koje namirnice unose.

1 / 4 Foto: FK Crvena zvezda

Bila bi organizovana savetovanja o finasijama. Istraživanja su pokazala da većina profesionalnih fudbalera na svetskom nivou posle svoje karijere ostane bez ičega. U Belgiji i Holandiji kao i drugim razvijenim zemljama su obavezni da deo svojih primanja odvajaju u poseban namenski fond iz kog mogu novac tek po zavrsetku karijere da podizu i po mesečno po malo.

Akademija bi ujedno služila i za obrazovanje i stvaranje ambicioznih, posvećenih i profesionalnih sportskih radnika. Pored akademije i svih sportskih sadrzaja (svlačionica, terena, vip loza) i ostalih sadržaja po UEFA i FIFA standardima koji ispunjavanju sve uslove čak i evropskih takmičenja, u planu je i izgradnja komercionaonog objekta koji bi bio u funkciji sporta, tj kluba.

Stadion Kopenhagena godišnje prihoduje 6.5 miliona evra od rente. Kao i drugi veliki klubovi po Evropi koji pametno koriste lokacije na kojima se nalaze. Komercijalni deo stadiona bio bi izgrađen po poslednjim standardima energetske efikasnosti, "go-green" tehnologije za zelenim krovom i fasadom koja bi se uklapala u prelepi ambijent Senjaka i parkova kojima je okružen.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.