Vanredno stanje u Barseloni pred El Klasiko!
El klasiko - ilustracija, Foto: AP

POLICIJA IMA PUNE RUKE POSLA

Vanredno stanje u Barseloni pred El Klasiko!

Meč je na programu ove srede od 20 časova

Objavljeno:

Najveći fudbalski derbi El Klasiko igra se ove večeri u Barseloni. Radi se o utakmici visokog rizika, a ovaj put situacija je dodatno podgrejana i alarmantna s obzirom na političku situaciju u tom gradu i španskoj pokrajini.

Prvobitno, meč je trebalo da se igra 26. oktobra, no pomeren je zbog velikih protesta u Kataloniji jer je devet katalonskih političara osuđeno zbog separatizma.

Susret je zakazan za 18 decembar, a španske i katalonske vlasti čine sve da susret protekne u najboljem redu.

Katalonska policija
Katalonska policija foto: EPA/David Borrat

U skladu sa tim podignute su mere opreza na najviši nivo, a ministar unutrašnjih poslova Katalonije Migel Buh angažovao je oko 3.000 policajaca među kojima su katalonski policajci i specijalci koji će biti prisutni na stadionu Nou Kamp, ali i na ulicama Barselone. Stvari idu dotle da su i čelnici ministarstva unutrašnjih poslova Španije naredili dolazak još 500 specijalaca u Barselonu kako bi se pobrinuli da sve prođe u najboljem redu.

Naime, za danas je zakazan novi protest grupe Cunami Demokratik koji je bio održavan i tokom 18. oktobra, te se španske vlasti boje kako bi se ponovo igrači Real Madrida mogli osetiti ugroženim.

Meč je na programu od 20 časova, nadamo se da će ga i biti...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.