ZVEZDINA POMOĆ NAJMLAĐIMA: Crveno-beli i Mocart donirali ultrazvuk dečjoj klinici u Nišu!
Zvezdan Terzić u Nišu, Foto: FK Crvena zvezda

SVAKA ČAST

ZVEZDINA POMOĆ NAJMLAĐIMA: Crveno-beli i Mocart donirali ultrazvuk dečjoj klinici u Nišu!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izrazio je zadovoljstvo što je akcija iskorišćena na najbolji način

Objavljeno:

U akciji Fudbalskog kluba Crvena zvezda i kompanije "Mocart", navijači kluba iz Ljutice Bogdana od oktobra su prikupili sredstva za kupovinu ultrazvuka.

Humanitarna akcija je bila više nego uspešna, od prikupljenih sredstava nabaljen je ultrazvuk poslednje generacije koji će značajno olakšati i unaprediti rad lekara Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju KC Niš, koja obavi na godišnjem nivou više od 30.000 pregleda dece svih uzrasta.

Generalni direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović, zahvalio je fudbalskom klubu Crvena zvezda i kompaniji "Mocart“ na donaciji, istakavši da su stručnjaci druge po veličini zdravstvene ustanove u našoj zemlji koja opslužuje oko tri miliona stanovnika, do sada koristili ultrazvuk star gotovo trideset godina.

- Zaista sam ponosan što je Klinički centar Niš domaćin dobrim i humanim ljudima iz Mocart-a i FK Crvene zvez, koji su odlučili da baš naša zdravstvena ustanova, tačnije Klinika za dečiju hirurgiju i ortopediju, dobije ovu značajnu i vrednu donaciju, jer će ovaj aparat veoma značiti našim najmlađim pacijentima. Želim da se zahvalim pre svega donatorima koji su ovde, igračima Crvene zvezde, kao i svim ljudima koji vole sport i klađenje, jer svakako oni igraju veliku ulogu u čitavoj humanitarnoj akciji. Zahvaljujem i rukovodstvu Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju, na čijem je čelu prof. dr Anđelka Slavković, koja se zajedno sa nama iz Uprave, a uz veliku i stalnu, iskrenu pomoć države, Ministarstva i resornog ministra, svesrdno bori za konstano napredovanje i poboljšanje uslova - rekao je Radovanović.

foto: FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izrazio je zadovoljstvo što je akcija iskorišćena na najbolji način.

- Posle donacije Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, veoma smo ponosni što smo u saradnji sa našim partnerom kompanijom Mocart, u prilici da pomognemo i Klinici u Nišu, tačnije mališanima koji vode svoje najteže utakmice. Kao društveno odgovorne organizacije, prilikom sklapanja sponzorskog ugovora dogovorili smo još mnogo humanitarnih akcija, radujemo se i budućim zajedničkim aktivnostima - istakao je Terzić.

Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović nada se novim humanim projektima.

- Akcija je bila veoma uspešna, nismo ni slutili da će se navijači odazvati u ovako velikom broju i ovim putem im se zahvaljujem. S obzirom na uspešnost naše saradnje sa kompanijom Mocart, nadam se da ćemo i na proleće nastaviti sa akcijom prikupljanja sredstava za one kojima je to najpotrebnije - naglasio je Mijailović.

foto: FK Crvena zvezda

Direktorka Klinike za dičju hirurgiju i ortopediju prof. Dr Anđelka Slavković posebno je istakla značaj novog ultrazvučnog aparata.

- Ovo je ovo velika pobeda kluba, igrača i navijača Crvene zvezde kao i kompanije Mocart na polju humanosti u utakmici za zdravlje i život dece. Ovaj savremeni ultrazvučni aparat koji smo dobili se temelji na nejonizujućem zračenju po ALARA principu, što će omogućiti uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih procedura u našoj Klinici - objasnila je prof. dr Anđelka Slavković.

foto: FK Crvena zvezda

Direktor sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mocart Borjan Popović, govorio je o društvenoj odgovornosti i humanosti, naglašavajući da je taj segment u poslovanju uvek na vrhu lestvice prioriteta društveno odgovornih organizacija.

- Ulaganje u zdravstvo i unapređenje uslova u bolnicama u kojima borave najmlađi, za nas predstavlja i direktno ulaganju u budućnost Srbije. Eksperti dečije hirurgije KC u Nišu obavljaju neverovatan posao pružajući medicinske usluge celoj Južnoj Srbiji i verujemo da im je kvalitetnija i savremena oprema neophodna kako bi postigli još bolje rezultate. Posebno je zadovoljstvo što smo i naše verne igrače uspeli da ujedinimo u ovoj izvanrednoj misiji. Svaki od tiketa, a bilo ih je na hiljade, pomogao je da nabavimo ultrazvuk koji će zadovoljiti najviše standarde. Mnogo hvala i našim prijateljima iz FK Crvena zvezda sa kojima imamo zajedničke ciljeve u sportu, ali nas iznad svega spajaju oni humani - zaključio je Popović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.