OPŠTI HAOS NA MEČU U ŠPANIJI: Utakmica prekinuta jer su navijači skandirali igraču da je nacista i pretili mu!
Navijači Rajo Valjekana vređali i pretili Romanu Zozuliji, Foto: Printscreen/Twitter/@sergiolopezdv

Skandalozno

OPŠTI HAOS NA MEČU U ŠPANIJI: Utakmica prekinuta jer su navijači skandirali igraču da je nacista i pretili mu!

On je posle prvog treninga otišao iz Rajo Valjekana zbog reakcije navijača

Objavljeno: 10:59h

Utakmica Segunde između Rajo Valjekana i Albasetea prekinuta je u poluvremenu, nakon što su napadaču Albasetea, Romanu Zozuliji, domaći navijači uzvikivali da je nacista.

Organizaciono telo druge španske lige saopštilo je da se slaže sa odlukom sudije Hozea Antonia Lopeza Toka da prekine utakmicu, za koju je rekao da je doneta na zahtev obe ekipe zbog "teških uvreda i pretnji" upućenih Ukrajincu.

Prema španskoj radio stanici "Kadenja Ser", navijači kluba iz predgrađa Madrida pevali su "Zozulija, ti si nacista" ukrajinskom napadaču (30), koji je vrlo kratko bio na pozajmici Raju u februaru 2017. godine.

Na svom prvom i jedinom treningu sa klubom, Zozulija je bio ljut na prijem navijača, koji su ga optužili da pripada krajnje desnicarskom pokretu u svojoj zemlji.

Ukrajinski fudbaler, koji nikada nije porekao pripadnost krajnje desnim grupama, odmah se vratio u matični klub Real Betis pre nego što je 2017. potpisao za Albasete kao slobodan agent.

- Uz podršku Raja Valjekanoa, Albasetea i La Lige, sudija je suspendovao utakmicu - kratko je saopšto Albasete.

- Ova odluka je doneta sa jednim ciljem, a to je da čuva vrednosti naše konkurencije i sporta koji svi volimo - navedeno je u saopštenju.

Rojters je kontaktirao oba kluba kako bi zatražio komentar. Rajo je na Tviteru objavio kratko saopštenje u kome se potvrduje da je igra prekinuta zbog "skandala i uvreda koji su se čuli tokom prvog poluvremena".

Prvo poluvreme završeno je bez golova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.