NIŠTA OD ZVEZDINOG POJAČANJA NA ZIMU: Fudbaler odjavio crveno-bele...
Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, Foto: Starsport©

nema želju

NIŠTA OD ZVEZDINOG POJAČANJA NA ZIMU: Fudbaler odjavio crveno-bele...

Neće preći u redove kluba sa Marakane

Objavljeno:

Vojvodinu ću napustiti samo ako iz inostranstva stigne ponuda koja se ne odbija. To ističe Mirko Topić (18), supertalentovani fudbaler ekipe sa "Karađorđa", koji je na meti Crvene zvezde, ali i ostalih evropskih velikana, kao što su zagrebački Dinamo, Mančester Siti...

Mladi reprezentativac Srbije, koji je nedavno debitovao i u nacionalnom timu igrača do 21 godine, ne krije da mu gode interesovanja za njegovo umeće, ali ujedno stoji čvrsto na nogama i ide ka zajedničkom, klupskom cilju. Igra na poziciji zadnjeg veznog, mada, kako ističe, više voli da je bliže napadačima, kao "tu boks igrač".

- U Srbiji za mene postoji samo jedan klub, Vojvodina, u kojoj sam ponikao kao desetogodišnjak - kaže Topić, za "Novosti". "Počeo sam kao "petlić" na fudbalskom centru "Vujadin Boškov", prošao kroz sve selekcije i, konačno, ove jeseni sam odigrao 12 utakmica za prvi tim.

Mirko Topić
Mirko Topićfoto: Starsport©

Najmlađi prvotimac novosadskog superligaša obeležio je uz vršnjaka Zukića, kao i godinu-dve starije igrače, Veselinovića, Devetka, Neškovića i Kokira, fudbalsku jesen na "Karađorđu" za budućnost kluba.

- Smatram da niko od nas nema neki pritisak. Jeste, mladi smo ali meni je čast što nosim dres Vojvodine i zadovoljstvo mi je da igram. Na nama je da polako preuzimamo teret ekipe, a smatram da tu godine nisu mnogo bitne.

Prvi deo sezone, igru Vojvodine, kako Topić smatra, obeležila je velika borbenost njenih fudbalera.

- Bili smo agresivni, igrali visok presing, vršili pritisak na polovini rivala, utisak je da ekipa ima bolji karakter nego ranije, a sve to je, do trenera i igrača. Nedostajala su nam i neka pojačanja, koja su stigla u smiraj leta. Takođe, utisak je i da se svest o sopstvenoj vrednosti probudila kod igrača. Naš cilj je da na proleće izborimo poziciju koja vodi u Evropu - rekao je Topić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.