ESPRESO ANALIZA: Žander i Tomane - persona non grata! Brodolom u Pireju koji će doveka da boli!
Tomane i Žander, Foto: EPA/Philipp Guelland, AP

BILI SMO U PIREJU NA UTAKMICI

ESPRESO ANALIZA: Žander i Tomane - persona non grata! Brodolom u Pireju koji će doveka da boli!

O njima dvojici će se još dugo pričati u negativnom kontekstu

Objavljeno: 23:29h
Nikola Husein

Crvena zvezda je doživela brodolom u Pireju u sam smiraj meča, pošto je posle greške Žandera Santane, a posle neiskorišćenog penala u prvom poluvremenu, primila gol za prestanak svih snova o evropskom proleću, drugom u tri sezone.

Imali su Beograđani rezultat, imali su u nekim momentima čak i bolju igru, ali je na kraju kiks presudio.

Ovo su zapažanja našeg specijalnog izveštača sa lica mesta.

Milan Borjan
Milan Borjan foto: AP

MILAN BORJAN

Kada pola tima ispadne, tu je Milan Borjan. Čovek čuda čini na golu i ko zna na šta bi sve ovo ličilo da on nije golman Crvene zvezde. Još jedna desetka za Borjana uprkos bolnom porazu.

MARKO GOBELJIĆ

Agilan i "prepaljen" od starta meča. Već u uvodnim minutima, pokrenuo je jedan solo-prodor, ušao u kazneni, ali šansu je upropastio njegov saigrač. Sredinom prvog poluvremena spasio čist gol Olimpijakosa požrtvovanim startom. Pametno je igrao i još pametnije iznuđivao faulove. Neki bi rekli da je imao "dil" sa sudijom.

Degenek
Degenek foto: AP

MILOŠ DEGENEK

Par nesigurnih intervencija, ali nije imao neke neoprostive greške. Ipak, u poslednje vreme u evropskim mečevima ne igra onako kako se od njega očekuje. Protivnik stvara dosta prilika i prilično lako prolazi odbranu srpskog šampionata. Moraće zimske pripreme dobro da zategnu zadnju liniju.

NEMANJA MILUNOVIĆ

Prilično korektno u prvih 45. minuta, ali u 60. minutu "ispada" iz igre i uloga tragičara mu se spremala, ali ga je stativa spasila te titule.

Milan Rodić
Milan Rodić foto: Starsport©

MILAN RODIĆ

Česta ubacivanja u napad i sporo vraćanje bi moglo skupo da ga košta. Na sreću to se u prvom delu nije desilo, ali itekako je moglo da nije bilo Borjana da ispravi njegov kiks. Nije to onaj Rodić koji nas je početkom sezone navikao na dobre partije.

NJEGOŠ PETROVIĆ

Mladost mu je i dobra i loša strana. Neiksustvo i velika želja ponekad dovedu do toga da ne pruži ono što se od njega očekuje. Bleda partija talentovanog Petrovića u Atini.

MIRKO IVANIĆ

Vratio se koliko toliko u život u poslednje vreme, u nekoliko navrata pokazao da nije zaboravio da igran fudbal, ali i dalje kao da nosi neki teg oko vrata i nogu i nikako da zablista punim sjajem što se od njega očekuje već godinu dana. Bitno je da se postepeno vraća kako za Zvezdu, tako i za njega.

Marko Marin
Marko Marin foto: Starsport©

MARKO MARIN

Imao je dve dobre prilike da dovede Zvezdu u vođstvo. Prvu nije iskoristio kako je namerio, dok mu je u drugoj zasmetao pogubljeni Vukanović. Iznudio jedanaesterac, ali iz neshvatljivog razloga nije preuzeo odgovornost. Izuzetno čudna odluka Zvezdinog kapitena. Čini se da i navijači polako gube strpljenje kad je on u pitanju iako je večeras bio korektan za razliku od prethodnih mečeva.

MATEO GARSIJA

Slično kao i do sada... Trčanjem kompenzuje to što nije fizički dovoljno pripremljen. Ove večeri je bio izuzetno raspoložen, bilo ga je svuda, gore i dole i nije se štedeo u duelima. Svetla tačka srpskog šampiona na ovom meču svakako.

ALEKSA VUKANOVIĆ

Pomalo zbunjen i dezorijentisan, velika je razlika između domaćeg prvenstva i Lige šampiona, ali iz nekog razloga, Milojević mu i dalje neizmerno veruje, videćemo dokle.

Tomane promašuje penal
Tomane promašuje penal foto: Printscreen

TOMANE

Ovaj penal će mu se pamtiti dokle god je u Crvenoj zvezdi i to je neminovno. Veći tragičar od Žandera.

IZMENE

VAN LA PARA

Uneo je živost, trčao, nudio se, pokazao više nego Vukanović.

RIČMOND BOAĆI

Nije imao puno prilika u napadu sa obzirom da je Olimpijakos napadao gotovo celo poluvreme. Svojstveno za njega, nije mu strano bilo da se vraća u odbranu kako bi pomogao saigračima.

Žander Santana
Žander Santana foto: Starsport©

ŽANDER SANTANA

Kao Vidić u Južnoj Africi. Katastrofa - jednom rečju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.