RUŽAN SAM, BRADAT I OSEDEO: Gatuzova izjava na promociji u Napulju u sekundi je obišla fudbalski svet!
Đenaro Gatuzo, Foto: EPA/Serena Campanini

LEGENDA!

RUŽAN SAM, BRADAT I OSEDEO: Gatuzova izjava na promociji u Napulju u sekundi je obišla fudbalski svet!

Ko ne voli Rina Gatuza, taj ne voli pravi fudbal...

Objavljeno:

Legendarni Đenaro "Rino" (u prevodu Nosorog) Gatuzo, predstavljen je novinarima u Napulju, jer je preuzeo ovaj tim u nezgodnom momentu posle odlaska Karla Anćelotija.

Gatuzo će primiti od Napolija ukupno 750.000 evra. U slučaju osvajanja jednog od prva četiri mesta i plasmana u Ligu šampiona, ugovor će mu automatski biti produžen do 2022. godine sa osnovnom platom od 1.500.000 evra godišnje koja sa bonusima može da izađe i na 2.200.000 evra po sezoni.

- Nebitno je da li je šest meseci ili duže jer naš posao zavisi od rezultata. Da mi je predsednik ponudio samo šest meseci bez opcije za dalje, prihvatio bih i to jer je to velika šansa u karijeri. Osećam da su ovi igrači kao stvoreni za mene - rekao je Gatuzo na današnjem predstavljanju.

Đenaro Gatuzo
Đenaro Gatuzo foto: AP/Luca Bruno

Nije dugo trajalo pregovaranje između Napolitanaca i popularnog Rina.

- Razgovor o finansijama je bio baš kratak. Nisam pričao ni o marketinškim pravima jer sam ružan, bradat i osedeo pa možda nisam isplativ - istakao je i nasmejao prisutne novinare izjavom koja je u sekundi obišla fudbalski svet.

Iako nema blistavu trenersku karijeru, sa njegovim Milanom nije se nijednom u dve sezone plasirao u Ligu šampiona, debitovaće u eliti kao trener Napolija, što mu je u amanet ostavio iskusni Karlo Anćeloti, inače čovek koji ga je trenirao u Milanu.

- Znam da je osmina finala Lige šampiona velika stvar za Napulj, ali to je tek u februaru. Trenutno imamo drugih problema. Imamo dve utakmice do zimske pauze i moramo da budemo bolji u njima. Ovaj tim ima obavezu da pobeđuje sa određenim stilom fudbala i igra u Evropi. Moramo da pokažemo želju, odlučnost, ponos, ali i da igramo dobar fudbal. Nešto što je Napoli radio godinama - rekao je novinarima na predstavljanju temperamentni Italijan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.