POSLEDNJI KORAK DO CILJA: Evo šta je potrebno omladincima Zvezde za evropsko proleće!
Omladinci Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

uefa liga mladih

POSLEDNJI KORAK DO CILJA: Evo šta je potrebno omladincima Zvezde za evropsko proleće!

- Spremićemo se dobro iz uz Božiju volju da napravimo dobar rezultat – kaže Đorđević

Objavljeno: 19:52h

Omladinci Crvene zvezde doputovali su u Atinu gde će sutra od 16 časova igrati meč poslednjeg kola grupne faze Lige šamapiona za mlade protiv Olimpijakosa. Crveno-beli se nalaze na drugom mestu B grupe sa osam bodova i za siguran plasman u baraž nokaut faze potrebna im je pobeda bez obzira na ishod drugog meča koji igraju Bajern i Totenhem.

Nemački gigant je obezbedio prvo mesto i direktan plasman u osminu finala, ali Zvezda neće ni razmišljati o tom meču, ističe trener omladinske ekipe Slavoljub Đorđević.

- Gledamo samo nas kao i do sada. Kraj je sezone, umorni smo i psihološki i fizički, ova deca su napravila mnogo do sada na svim frontovima i siguran sa, da ćemo opet dati maksimum. Spremićemo se dobro iz uz Božiju volju da napravimo dobar rezultat – kaže Đorđević.

Slavoljub Đorđević
Slavoljub Đorđević foto: FK Crvena zvezda

Sjajna sezona, ali i previše utakmica uzele su danak kraju.

- Desni bek Mitrović ima povredu tetive, nije trenirao dva dana, videćmo da li će moći da igra. Bez obzira na sve, igraćemo kao i do sada, snažno, agresivno pa ćemo videti koliko će to biti dovoljno. Olimpijakos je odlična ekipa, čvrsta, jaka. Bez obzira što su poslednji na tabeli to ništa neće značiti. Daćemo sve od sebe i nadati se najboljem – kaže Đorđević.

Strelac pobedonosnog gola u Beogradu protiv Olimpijakosa (2:1) Miloš Pantović, optimista je pred susret u Grčkoj.

- Ozbiljno smo se pripremali za ovu utakmicu i naporno trenirali tokom prethodnih dana. Poznajemo ih kao ekipu i mislim da ne mogu da nas iznenade previše. Drago mi je što sam bio strelac pogotka u Beogradu, ali najvažnije je da ekipa pobeđuje. Idemo da trijumfujemo i prođemo dalje - rekao je Pantović.

Miloš Pantović
Miloš Pantović foto: Starsport©

Saglsasan sa rečima saigrača, pred duel sa Olimpijakosom, je i neumorni vezista Aleksa Matić.

- Spremni smo za meč odluke i poslednju utakmicu u polusezoni. Pripremali smo se dobro i verujemo u prolazak dalje. Nećemo obraćati pažnju na meč Bajerna i Totenhema, već ćemo biti usmereni na to da odigramo što bolju utakmicu. Mislim da smo u odnosu na prvi duel sa Grcima uigraniji, odlučniji i spremniji, a nadam se da ćemo to pokazati i na terenu - istakao je Matić.

Duel između Bajerna i Totenhema je takođe na programu u sredu od 16 časova.

1. Bajern Minhen-3 pobede i dva remija- 11 bodova (gol razlika 15:2)

2. Crvena zvezda- 2 pobede, 2 remija i poraz- 8 bodova (gol razlika 7:11)

3. Totenhem- 2 pobede, remi i dva poraza- 7 bodova (gol razlika 12:9)

4. Olimpijakos- remi i četiri poraza- 1 bod (gol razlika 2:14)

Crvena zvezda će se u slučaju pozitivnog rezultata protiv Olimpijakosa ukrstiti sa jednom od osam ekipa koje su kao osvajači liga, kroz “nokaut” fazu obezbedile učešće u baražu. To su: Šerif Tiraspolj (Moldavija), Saragosa (Španija), Midtjiland (Danska), Derbi Kaunti (Engleska), Porto (Portugal), Dinamo Kijev (Ukrajina), Rendžers (Škotska) i Ren (Francuska). Potencijalni dvomeč bi bio odigran u februaru naredne godine.

BONUS VIDEO;

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.