NUDILI SU MI 42 MILIONA EVRA: Dušan Tadić otvorio dušu! Dobro upamtite njegovu lekciju o novcu, pohlepi i životu!
Dušan Tadić je dao izuzetan intervju za engleski "Gardijan", Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Nije kao mnogi fudbaleri

NUDILI SU MI 42 MILIONA EVRA: Dušan Tadić otvorio dušu! Dobro upamtite njegovu lekciju o novcu, pohlepi i životu!

Srpski fudbaler je jedan od onih koji u svakom segmentu svog života imaju zdrav i ispravan stav

Objavljeno:

Kapiten fudbalera Ajaksa Dušan Tadić u intervjuu za britanski "Gardijan" rekao je da nikad neće zaboraviti tišinu posle šokantne eliminacije od Totenhema u polufinalu Lige šampiona.

"Kopljanici" su bili najveće iznenađenje u najjačem klupskom takmičenju, pošto su do polufinala izbacili Real Madrid i Juventus, gde je Tadić bio jedan od najzaslužnijih za taj uspeh. U polufinalu Ajaks je eliminisan od Totenhema, koji je golom Lukasa Moure u 96. minutu izborio finale i ukupni rezultatom 3:3 otišao na megdan Liverpulu.

- Nikada nisam video takvu vrstu tišine, kako na stadionu, tako i u klubu nekoliko dana posle utakmice. Imao sam osećaj da ljudi nisu mogli da pričaju i jedu nekoliko dana. Bilo je to veliko razočarenje, jer smatram da smo zaslužili da budemo u finalu - rekao je Tadić na početku intervjua za "Gardijan".

Dušan Tadić i dalje pamti  ispadanje u polufinalu Lige šampiona od Totenhema
Dušan Tadić i dalje pamti ispadanje u polufinalu Lige šampiona od Totenhemafoto: Profimedia

Kako kaže, saigrači i on nisu imali mnogo vremena da tuguju, jer ih je ubrzo čekala borba za trofeje u Holandiji.

- Mislili smo, ako osvojimo titulu i kup, sezona će svakako biti uspešna. Da smo sve to izgubili, osećali bismo se loše. Na kraju smo osvojili trofeje i sezonu smo završili na pravi način.

Reprezentativac Srbije istakao je i da je Ajaks klub koji je voleo još od dečačkih dana i da je odlazak u Amsterdam posle Sautemptona bila jedina opcija.

- Mnogo klubova je bilo zainteresovano, ali sam ljudima u Sautemptonu rekao da želim da odem samo u Ajaks - rekao je Tadić, koji je u junu 2018. godine za 11,4 miliona evra otišao u Holandiju.

Dušan Tadić se prisetio prelaska iz Sautemptona u Ajaks
Dušan Tadić se prisetio prelaska iz Sautemptona u Ajaksfoto: EPA/Kai Foersterling

Tadić je rekao i će mu period boravka na "Sent Meris" stadionu ostati u najlepšem sećanju, posebno apostrofirajući prve dve sezone, kada je klub došao do šeste pozicije u Premijer ligi.

- Bili smo neverovatni, to su bile najbolje godine u istoriji Sautemptona. Lepo je što ću uvek biti deo toga.

On je veliku zahvalnost iskazao Ajaksu, a govorio je i o svom posebnom odnosu sa klubom.

- Mislim da sam ja njima bio potreban, a i oni su bili potrebni meni. Mislim da smo se zaista pronašli - rekao je Tadić i dodao da je mu je susret sa Realom u Madridu (4:1) bio poseban meč u karijeri, kada je postigao dva gola i jednom bio asistent.

Dušan Tadić je blistao u meču protiv Reala
Dušan Tadić je blistao u meču protiv Realafoto: AP

Francuski "L'Ekip" njegovu partiju ocenio je desetkom, a za taj nastup dobio je pohvale i od Novaka Đokovića.

- Sezona je nadmašila moja očekivanja. Očekivao sam mnogo, ali ne baš ovoliko. Ajaks četiri godine nije igrao u LŠ i niko nije pretpostavlajo da ćemo doći do polufinala.

Za sezonu iz snova letos su stizale ponude iz Premijer lige, a jedan kineski klub ponudio mu je 42 milona evra za tri sezone, ali je Tadić odbio ponudu.

- Bila je luda ponuda... Da, slažem se da neko drugi možda ne bi tako postupio... Ali od tako nečeg možete samo da poludite. Imao sam nekoliko ponuda iz Kine i svaki put sam poslušao svoje srce. Mislim da novac nije sve u životu. Sreća novcem ne može da se kupi. Ja mislim da sam bogat iznutra - zaključio je Tadić, uz konstataciju da će i posle igračke karfijere ostati u fudbalu jer ga privlači trenerski posao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.