MISLIO SAM DA JE PROSINEČKI ĐUBRE: Ubrzo sam shvatio da je u stvari genije!
Bivši saigrač o Robertu Prosinečkom, Foto: AP/Allessandro Di Marco

Brzo se to otkrije

MISLIO SAM DA JE PROSINEČKI ĐUBRE: Ubrzo sam shvatio da je u stvari genije!

Bivši saigrač iz Portsmuta je pričao kako je delovalo njegovo upoznavanje sa legendarnim "Žutim" i njegovim fudbalskim znanjem

Objavljeno: 09:05h

Interesantno priču o Robertu Prosinečkom, legendi Crvene zvezde, ispričao je medijima njegov bivši saigrača iz Portsmuta Geri O'Nil.

"Žuti" je kada je bio već na zalasku karijere došao u ostrvski klub, a iako je bio u poznim godinama, i dalje je bio velemajstor fudbala, što niko nije verovao.

Pre svih O'Nil koji je otvoreno priznao da je mislio da je u pitanju propali fudbaler i nije bio zadovoljan njegovim dolaskom.

- Kad smo čuli da dolazi, mislio sam da je đubre (od igrača), naročito kad sam video da ne može da trči. Ali kada sam prvi put video šta zna s loptom, rekao sam sebi: 'Ovaj čovek je genije" - priseća se u to vreme mladi fudbaler Portsmuta.

Od ranije je već bilo poznato da Prosinečki i nije živeo nekim sportskim životom, da je cigarete pušio čak i na poluvremenu, ali jednostavno takvo fudbalsko znanje je izlazilo na videlo u svakoj situaciji.

Na jednoj utakmici je ostvario i het-trik protiv Barnlija, ali uprkos tome Portsmut nije pobedio, pa je Robi imao šta da kaže saigračima.

- Tada nas je vređao, govorio je kako je dao tri gola, a da mi uprkos tome nismo sposobni da pobedimo Barnsli. A znam da u to vreme nije bio ni blizu igrača sa vrhunca karijere. Mogu da zamislim kako je tek tada igrao. Bio je neverovatan. I zato i nije morao da trči, ja sam trčao i za njega - zaključio je priču o Prosinečkom O'Nil.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.