ZVALI SMO ĐORĐEVIĆA PRED MEČ OLIMPIJAKOS - ZVEZDA: Sve je to lepo na tribinama, ali na terenu će biti pravi rat!
Predrag Đorđević, legenda Olimpijakosa, Foto: Profimedia

espreso intervju

ZVALI SMO ĐORĐEVIĆA PRED MEČ OLIMPIJAKOS - ZVEZDA: Sve je to lepo na tribinama, ali na terenu će biti pravi rat!

Utakmica između Olimpijakosa i Crvene zvezde na programu je u sredu od 21:00

Objavljeno:
Nikola Husein

Crvena zvezda u sredu bije bitku za evropsko proleće.

Na stadionu "Karaiskaki" u Atini, protivnik će biti Olimpijakos, a boljeg sagovornika za ovaj meč nismo mogli da nađemo od Predraga Đorđevića.

On je legendarni fudbaler atinskog kluba i čovek koji je za trinaest godina u crveno-belom dresu osvojio čak 12 titula i jedna je od najvećih živih ikona Olimpijakosa.

90-ih godina nosio je i dres Crvene zvezde, odakle se otisnuo put grčke gde je stekao besmrtni status koji nemaju čak ni mnogi Grci.

Upravo je Đorđević za Espreso pričao o duelu Olimpijakosa i Crvene zvezde, kome daje veće šanse, o Vladanu Milojeviću, ali i kakvu atmosferu očekuje u sredu u glavnom gradu Grčke.

- Očekujem jednu dobru utakmicu, u kojoj obe ekipe imaju imperativ dobrog rezultata. I Zvezda i Olimpijakos imaju u interesu da zauzmu to treće mesto i prođu dalje u Evropi. Biće veoma interesantno. U Beogradu smo gledali dva potpuno drugačija poluvremena. Olimpijakos je bio dominantan u prvom delu, stvarao više šansi, dok je u drugom Zvezda zahvaljujući crvenom kartonu gostiju, uspela da slomi protivnika i pokaže da ume da igra dobar fudbal. Na kraju je i zasluženo slavila.

Utakmica Zvezde i Olimpijakosa u Beogradu
Utakmica Zvezde i Olimpijakosa u Beogradu foto: Filip Plavčić

Da li je bilo poziva iz Pireja, da li su čelnici Olimpijakosa želeli preko vas da saznaju nešto više od timu sa Marakane i kakav status u Grčkoj ima Vladan Milojević?

- Nisu me zvali iz Olimpijakosa, kako bi me pitali za nešto o Zvezdi, jer se tu manje više sve zna. Milojević je dosta cenjen u Grčkoj, tu je uostalom i bio kao igrač, pa je i pravio odlične rezultate i kao trener i ovde dosta znaju o njemu i tu se ništa ne krije. On je svoje ime stekao kroz dobre rezultate koje je pravio sa prosečnim timom u Grčkoj, pa je u Zvezdi za kratko vreme napravio odlične rezultate. Dve godine uzastopno se igra Liga šampiona na Marakani, pobeđivan je Liverpul, igrana je i nokaut faza. O Zvezdi se ponovo priča, Evropa je ponovo čula za Zvezdu i sve je to dobro za srpski fudbal.

Vladan Milojević
Vladan Milojević foto: Starsport©

Ko je po vama favorit u ovom meču?

- Što se tiče meča u Atini, iskreno, veće šanse dajem Olimpijakosu. Imaju dobru sezonu iza sebe, dobrog trenera, namučili su sve rivale u Ligi šampiona. Ali, postoji utakmica, nema pravila, biće šta bude.

Dolazite li na utakmicu i kakvu atmosferu očekujete?

- Naravno da ću biti na utakmici. To će biti prava ludnica u Atini, zbog bratskih odnosa dva kluba, ali će na terenu biti pravi rat. Sve je to lepo na tribinama i po gradu, ali kada dođe utakmica sve to prestaje i svako želi da pobedi. Verujem da ćemo imati priliku da gledamo pravi spektakl, pa neka bolji pobedi i prođe dalje.

Delije i Gate 7
Delije i Gate 7 foto: Starsport©

Kako vidite Zvezdu ove sezone?

- Zvezda je za kratko vreme napravila veliki iskorak. Igranje u Evropi, dovođenje dobrih pojačanja, sve je to nešto što je korak napred u odnosu na neke ranije godine i tako treba da nastavi, ali sa druge strane Zvezda u prvenstvu nema adekvatne protivnike, što se i vidi na pojedinim utakmicama u Ligi šampiona. Prvenstvo nam je slabo, ali šta je tu je. Vladan Milojević je i pored svega napravio odličan posao za ove tri godine.

1 / 7 Foto: Profimedia

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.