ZVEZDA SPREMNA IDE U ATINU:  Magija Tomanea i prvenac Žandera za pobedu crveno-belih!
Tomane proslavlja gol, Foto: Starsport©

20. kolo superlige

ZVEZDA SPREMNA IDE U ATINU: Magija Tomanea i prvenac Žandera za pobedu crveno-belih!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu.

Objavljeno: 17:41h

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu u Superligi Srbije.

U 20. kolu savladan je Spartak sa 3:1 (2:1), a golove za crveno-bele postigli su Žander, Tomane, dok je autogol postigao Tekijaški. Pogodak za ekipu iz Subotice postigao je Denković.

Ekipa Vladana Milojevića nastavila je svoj pobedonosni niz i u lepom svetlu se prikazala malobrojnim navijačima pred meč u Atini koji je na programu u sredu.

1 / 9 Foto: Starsport©

Crveno- beli su nešto sporije ušli u meč, dugo su tražili šansu, a Spartak je odlično odolevao i vrebao iz kontre, koju je dočekao u 21. minutu. Bivši igrač Zvezde Stefan Milošević je odlično centirao, a još jedan bivši igrač srpskog šampiona Stefan Denković je skočio i matirao Brojana za vođstvo Subotičana.

Deset minuta se čekalo na odgovor Zvezde. Marin je poslao idealan pas u prostor za Žandera, a Brazilac je praciznim udarcem došao do prvenca u dresu kluba sa Marakane.

Pred sam kraj prvog dela igre Spartak je uništio sam sebe, pošto je Tekijaški pogodio sopstvenu mrežu nakon centaršuta Žandera.

Početak drugog dela je obeležila maestralna golčina Tomanea. Zbog ovakvih stvari navijači dolaze na Marakanu! Portugalac je "makazicama" poslao loptu u mrežu golmana Dubljanić, koji je bio samo nemi posmatrač u ovoj situaciji. Dugo će Tomane pamtiti ovaj gol.

Do kraja meča treba istaći da je Spartak oštećen za pogodak u 69. minutu, kada je Tufegdžić zatresao mrežu, a pomoćni sudija je pogrešno signalizirao ofsajd.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu.

85. minut - Izvesno je da će crveno-beli doći do nova tri boda u Superligi. Ostalo je još 5 minuta do kraja utakmice.

79. minut - Opet je Tufegdžić bio u šansi, ali Borjan skida zicer.

69. minut - Poništen je gol Spartaku zbog ofsajda. Ali, snimak govori drugačije, pošto se Tufegdžić ipak nije nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

61. minut - Prečka! Ben je bio u šansi, ali je okvir gola spasio Spartak novog primljenog gola.

59. minut - Opasan napad Spartaka, Denković je želeo da dođe do drugog gola i šutirao je preko gola, a mogao je i da doda u ovoj situaciji.

50. minut - GOOOOOL: Magija Tomanea! Ono što mu nije pošlo u prvom uspeo je u drugom poluvremenu. Portugalac je uhvatio "makazice" posle centaršuta Marina i loptu je ubacio u mrežu!

46. minut - Delije su napravile svoj šou na početku drugog poluvremena.

foto: Printskrin

Poluvreme: Crvena zvezda - Spartak Subotica 2:1

foto: Printskrin

40. minut - GOOL: Tekijaški nije imao sreće i pogodio je sopstveni gol posle centaršuta Žandera.

34. minut - Novi opasan napad crveno-belih: Žander je odlično centrirao, a Ben je glavom tukao pored gola.

31. minut - GOOOL: Prvenac Žandera u dresu Zvezde! Marin je sjajno pronašao Brazilca, koji šutira po zemlji i vara golmana Spartaka za 1:1.

23. minut - Petar Piper je pokazao žuti karton Miloševiću zbog protesta.

21. minut - GOOOL: Vodi Spartak!!!! Odličan centaršut Miloševića majstorski je iskoristio Denković. Ništa Borjan nije mogao kod ove situacije.

18. minut - Zanimljiva akcija crveno-belih, Vukanović je centirao sa levog boka, a Tomane je pokušao 'makazicama' da savlada golmana Spartaka. Da je Portugalac bolje zahvatio loptu možda bi i bilo opasno...

foto: Starsport©

15. minut - Nismo videli mnogo ubuđenja na Marakani. Zvezda ima inicijativu, dok Spartak čeka svoju priliku iz kontre, ali za sada bez ozbiljnijih šansi.

10. minut - Neuspešno je Marko Marin šutirao iz slobodnog udarca. Biće samo prvi korner za crveno-bele.

5. minut - El Fardu Ben je zatresao mrežu gostiju, ali je sudija opravdano dosudio ofsajd..

15:31 - Utakmica je počela.

15:30 - Pogledajte kako izgleda Marakane pred sam početak meča.

Stadion 'Rajko Mitić'
Stadion "Rajko Mitić"foto: Printskrin

SASTAVI

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Žander - Jovančić, Ivanić - Vukanović, Marin, Ben - Tomane. Spartak Subotica: Dubljanić, Jočić, Tekijaški, Milošević, Vidaković, Denković, Dunđerski, Obradović, Baić, Tufegdžić, Otašević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.