VULETIĆ POSLE 3 GODINE PONOVO OTVORIO SLUČAJ 'ŽIVKOVIĆ': Kako su Andrija i njegov otac prevarili Partizan!
Andrija Živković je otišao iz Partizana bez obeštećenja, a crno-beli su morali da plate i penale, Foto: Starsport©

Ispričao do detalja

VULETIĆ POSLE 3 GODINE PONOVO OTVORIO SLUČAJ 'ŽIVKOVIĆ': Kako su Andrija i njegov otac prevarili Partizan!

Potpredsednik crno-belih se dotakao ove teme na tribini na Pravnom fakultetu

Objavljeno:

Delegacija Partizana je gostovala na Pravnom fakultetu na tribini posvećenoj pravnom položaju fudbalera, a tom prilikom je potpredsednik kluba i profesor na ovom fakultetu, Vladimir Vuletić, još jednom podsetio javnost na "slučaj Andrije Živkovića".

Verujemo da je većina javnosti, pogotovo crno-beli navijači, upoznata sa svim što se dešavalo oko odlaska reprezentativca Srbije iz Humske, koji je bio i suspendovan na 6 meseci od strane kluba, jer nije želeo da potpiše novi ugovor, a sada je Vuletić ispričao i kompletnu priču.

Vladimir Vuletić je ispričao kako se odvijao slučaj 'Andrija Živković'
Vladimir Vuletić je ispričao kako se odvijao slučaj "Andrija Živković"foto: Beta/Branislav Božić

- Septembra 2014. godine, rukovodstvo Partizana na čelu sa gospodinom Đurićem potpisalo je ugovor sa jednim investicionim fondom po kom je 50 posto ekonomskih prava na Živkovića prodato upravo tom investicionom fondu. U to vreme, Andrija nije bio ni na fudbalskoj mapi, priliku je dobijao samo sa klupe, a bilo je slučajeva kada nije bio ni u protokolu. Onda se desio Novi Zeland 2015. godine i SP za omladince kada je Živković ’’eksplodirao’’ i kada je njegova cena na tržištu drastično skočila. Nakon toga, Živković je igrao sjajno i u dresu Partizana sa kojim je izborio igranje u Ligi Evrope. Krajem 2015. godine na adresu kluba stiže ponuda Benfike od 5 miliona evra, što bi crno-bele tada izvuklo iz krize, jer je te 2016. godine Partizan praktično bio bez dinara. Živković odbija da napusti Partizan, pod izgovorom da ne želi još da napusti klub, iako mu na leto 2016. godine ističe ugovor i tada bi kao slobodan igrač i bez obeštećenja klubu, uz mnogo veću platu, mogao da ode negde.

On je potom ispričao kako se otac Andrije Živkovića umešao u celu priču i "prevario" Partizan.

- To se na kraju i dogodilo. Ono što je još gore u celoj priči jeste činjenica da po ugovoru koji je potpisao Dragan Đurić sa tim investicionim fondom godinu ranije, Partizan je bio dužan da prihvati prvu ponudu koju dobije od nekog kluba, a ukoliko se to ne desi, Partizan je bio dužan da plaća penale u vrednosti 50 posto dostavljene ponude, tačnije 2.5 miliona evra u ovom slučaju. Pa, tako Partizan umesto da zaradi 5 milona evra, on je bio dužan da plaća 2.5 miliona. Da to ne bude sve postarao se roditelj Živkovića. Naime, otac Andrije Živkovića je zajedno sa Andrinjim menadžerom napravio novi investicioni fond pod nazivom ’’Žile internacional’’ koji od Benfike na ruke dobija 3 miliona evra i tako Živković odlazi u Benfiku, a Partizan je morao da otplaćuje penale od 2.5 milona evra umesto da prihoduje 5 miliona - zaključio je Vuletić.

Živković je i dalje član Benfike, ali je na izlaznim vratima tog kluba i najverovatnije će već ovog januara promeniti sredinu.

Njegova trenutna tržišna vrednost je 8 miliona evra, prema sajtu "Transfermarkt".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.