MILOŠEVIĆ PRED NAPREDAK: Ko dobro radi, ne trebaju mu pare od države! Jedan kofer je uvek spakovan!
Savo Milošević o utakmici protiv Napretka, Foto: Starsport©

ESPRESO U ZEMUNELU

MILOŠEVIĆ PRED NAPREDAK: Ko dobro radi, ne trebaju mu pare od države! Jedan kofer je uvek spakovan!

Trener crno-belih oglasio se pred duel vanrednog kola Linglong Superlige sa Napretkom koja počinje u sredu od 17 časova

Objavljeno: 17:18h
Aleksa Radosavljević

Strateg Partizana Savo Milošević pred utakmicu sa Napretkom u Humskoj, koja je na programu u sredu od 17 časova, imao je poduže i veoma interesantno izlaganje pred novinarima okupljenjim u Zemunelu.

- Deluje da su svi igrači spremni, zdravi, imaćemo trening pred utakmicu po završetku pres konferencije. Sutra igramo protiv ekipe koja nam je dosta muke zadavala, da se ne vraćam dalje od vremena mog mandata. Nadam se da ćemo ovaj put uspeti lakše da izađemo na kraj sa njima. Mislim da ćemo moći da imamo veću energiju nego protiv Mačve, prošla su još tri dana. Očekujem bržu i bolju igru zbog našeg terena, na kom to možemo da primenimo u većoj meri. Igrači, nadam se, ne očekuju laku utakmicu, treba nam maksimalna mobilnost i aktivnost - istakao je šef struke crno-belih.

Savo Milošević navodi da nema reči o revanšizmu zbog poraza na početku sezone
Savo Milošević navodi da nema reči o revanšizmu zbog poraza na početku sezonefoto: Starsport©

Ne zna se sa kojim timom će Napredak da izađe na teren u Humskoj, pošto je trener Predrag Rogan je dobio otkaz.

- Treba da se fokusiramo na sebe i ono što mi treba da radimo, bez obzira na situaciju u Napretku. Moj drugar i prijatelj Peđa Rogan, znam ga iz kadeta Partizana, i žao mi je zbog njega, ali verujem da i on zna kakvim se poslom bavi. Uvek je jedan kofer spakovan, to je tako u fudbalu. Zaista ne bih dalje komentarisao, nije to moj posao.

Postoji li neka doza revanšizma zbog rezultata iz Kruševca, kada su crno-beli pretrpeli prvi poraz u sezoni?

- Revanšizam nije prava reč. Da imamo želju da popravimo utisak, da, ali nikakva osveta ne. Treba da poštujemo to što su nas namučili, a ne da budemo ljuti zbog toga. Mislim da je moja ekipa napredovala baš zbog takvih teških utakmica. Osećaj poštovanja mora da postoji.

Savo Milošević je komentarisao i odlazak Rogana iz Napretka
Savo Milošević je komentarisao i odlazak Rogana iz Napretkafoto: Starsport©

Kakve su pouke izvučene posle tog poraza?

- Imamo dve situacije koje su se ponavljale. Ta utakmica nam je otvorila oči. Jedno je kada igrate na svom terenu, drugo u gostima. Dosta nam je lakše da na našem terenu, koji je savršen, napravimo više prostora, ali na strani nam se dešava da se susrećemo sa ne baš najboljim terenima, čak i izduvanim loptama, kao protiv Mačve. Ne snalaze se svi igrači, pogotovo mladi, u takvim situacijama. Nastojali smo da izvučemo pouke.

Da li je Partizanu lakše da priprema utakmice, pre svega energetski, jer više nema Lige Evrope?

- Ova nam pada kao da je evropski rival, jer je sreda. S obzirom na muke koje nam je Napredak zadao, možemo da gledamo kao na njega kao na evropskog rivala - kroz osmeh je istakao Milošević.

Milošević je govorio i o Takumi Asanu
Milošević je govorio i o Takumi Asanufoto: Starsport©

Javnost, mediji, deo navijača su bili kritični prema Asanu, pa je red da se pomene i kada je serija krenula.

- I to sam vam rekao unapred, sečate se da je slična priča bila i sa Sadikom. U top 10 smo u Evropi po broju postignutih golova. Posebno je važno što imamo sedam ili osam igrača koji su postigli pet ili više golova, pa smo ove sezone u situaciji da nećemo zavisiti samo od jednog golgetera. Suma već ima osam golova, Natho šest, Filip Stevanović 5, sve su to igrači sa kvalitetom za 10+ do kraja godine. Asano takođe. Daj bože da svi to ispune, pa ja ne brinem ni ako neki od njih podbace što se tiče golova. Nećeš na svakom meču dati gol, ali je jako bitno da daš nešto drugo za tim. Tako da, naša velika prednost je veliki broj igrača koji mogu da reše.

Zoran Tošić nije igrao u Šapcu, da li je sve ok sa njim, pričalo se da mu nešto nije bilo dobro?

- Sve je u redu, već je trenirao u ponedeljak.

Zoran Tošić će biti u konkurenciji za meč
Zoran Tošić će biti u konkurenciji za mečfoto: Starsport©

Na Pravnom fakultetu održana je tribina, na kojoj je između ostalih gostovao i Milošević.

- I dalje mislim, kao što naš zakon o sportu i nalaže, tačno je definisano kako država može da pomaže fudbalu. Ako radimo kako treba, ni ne trebaju nam pare od države. Ona treba da se bavi nekim drugim stvarima kada je u pitanju fudbal. Prvi put sam bio na Pravnom fakultetu, a kao što znate ja i nisam završio neke škole. Zato sam se posebno lepo osećao pošto

Šta biste studirali sada kada biste imali šansu?

- Voleo bih da budem profesor istorije, kako naše srpske, tako i ove svetske. Mislim da sam naučio bar tri paralelne istorije. I ovu zvaničnu i nezvaničnu i lažnu. Još neke delove otkrivam u poslednje vreme. Ali hajde da podvučemo, više me zanimaju društvene nauke.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.