BRUTALAN INTERVJU SLAVENA BILIĆA: Pričao o ratu u Jugoslaviji 90-ih, pa pohvalio Slobodana Miloševića!
Slaven Bilić, Foto: AP

PREJAKO

BRUTALAN INTERVJU SLAVENA BILIĆA: Pričao o ratu u Jugoslaviji 90-ih, pa pohvalio Slobodana Miloševića!

U razgovoru sa "ostrvskim" medijima pričao je o mnogim temama koje zanimaju publiku sa ovih prostora

Objavljeno: 02.12.2019. 10:22h

Skaj sport je napravio opširan i više nego interesantan intervju sa Slavenom Bilićem, u kome se osvrtao na život u Jugoslaviji dok je bio mlad, na rat, ali i na tok svoje karijere, kako fudbalske, tako i trenerske.

Novinare je prvo zanimalo kako je izgledao njegov život u rodnom Splitu i tadašnjoj državi Jugoslaviji.

- Imali smo kvalitetno obrazovanje i živeli smo bogat život, da budem iskren, ali do raspada Jugoslavije je došlo jer smo želeli svoju državu. Ta ideja se javila kada je došlo do raspada SSSR-a, u našem gradu je vladala ratna atmosfera. Rat je suštinski bio 30-40 milja od Splita, a u njemu, hvala Bogu, samo par sedmica. Ali opet to je loše uticalo na psihu svih nas jer je mnogo mladih bilo u vojsci ili članovi njihovih porodica. Ipak, niko iz moje porodice, ni ja nismo bili u ratu  - rekao je Bilić, pa nastavio:

Slaven Bilić
Slaven Bilić foto: EPA/STR

- Moj otac je doktor ekonomskih nauka, tako da smo brat i ja imali odlično obrazovanje i bili smo prilično bogati. Vaspitani smo tako da nam škola bude na prvom mestu, ali moj otac je bio ljuti fan fudbala - otkrio je.

Kada je izbio rat u Jugoslaviji on se već bavio fudbalom, a liga nije prestajala da se igra ni tokom nemilih događaja u državi. Osvrnuo se i na jedan potez Slobodana Miloševića, tadašnjeg predsednika velike države.

- Fudbaleri nisu morali da se priključe vojsci, ali je tadašnji predsednik Slobodan Milošević rekao da svaki sportista u državi predstavlja svoju zemlju, tako smo nastavili da igramo fudbal

Bilić je rodni grad napustio napustio 1993. godine, kada je iz Hajduka prešao u Kalrsrue za koji je nastupao naredne tri godine.

- U tom periodu ko god je mogao je otišao u inostranstvo, pa tako i ja. Otišao sam u Nemačku, drugi momci uglavnom u Italiju, koja je tada bila fudbalski fantastična, u Englesku nismo mogli jer je ona tada bila prilično zatvorena za strance. U Premijerligi je tada bio tek poneki stranac, uglavnom iz Skandinavije.

BONUS VIDEO: 

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media