NOVA AFERA POTRESA REGION: Luka Modrić finansirao hrvatskog špijuna u Srbiji!
Luka Modrić, Foto: EPA/Felipe Trueba

DOLIJAO!

NOVA AFERA POTRESA REGION: Luka Modrić finansirao hrvatskog špijuna u Srbiji!

Imao je ozbiljan motiv za tako nešto

Objavljeno: 11:02h

Bivši pripadnik MUP-a, Dražen Letić je dao falsifikovana dokumenta koja su korišćena za diskreditaciju osiječkog tužioca svojoj vezi u Hrvatskoj Nikoli Kajkiću, kako bi ovaj bio smenjen i onemogućen da nastavi istrage protiv fudbalera Luke Modrića i Branimira Glavaša.

Prema navodima medija, koji se poziva na detalje dosijea o Kajkiću i Letiću, koje je BIA vodila prethodnih godina, Letić je falsifikovao potvrde srpskog ministarstva odbrane o vojnom angažovanju u jedinicama JNA protiv hrvatskih snaga tokom 1991. i 1992, zamenika osiječkog županijskog državnog tužioca Miroslava Kraljevića.

Kajkić je lažna dokumenta koja je dobio od Letića o tužiocu Kraljeviću prosledio hrvatskim desničarima, a završila su kod Branimira Glavaša, kojem se u nekoliko navrata sudilo za ratne zločine nad Srbima u Hrvatskoj, i to je iskoristio u Saboru da bi diskreditovao Kraljevića, koji ga je gonio za ratne zločine, i zatražio njegovu smenu.

Luka Modrić
Luka Modrić foto: EPA/Yoan Valat

Pozivajući se na detalje dosijea BIA o Kajkiću i Letiću, navodi se da je Letić od Kajkića za to dobio novac i da se iz njihove komunikacije može izvući pretpostavka da je finansijer ovih aktivnosti bio poznati fudbaler Luka Modrić.

Modrić je takođe imao lične motive da diskredituje tužioca Kraljevića, koji je u tom trenutku bio postupajući tužilac u sudskom postupku protiv fudbalera, a za davanje lažnog iskaza u postupku protiv braće Mamić, fudbalskih menadžera koji su posredovali u njegovom transferu.

BIA kao posebno indikativno, kako se prenosi, navodi i pribavljanje dokaznog materijala o boravku zarobljenih pripadnika hrvatskih paravojnih jedinica, uglavnom sa područja Vikovara, u KPZ u Sremskoj Mitrovici za vreme građanskog rata u bivšoj SFRJ.

Ta dokumentacija iskorišćena je za tužbe protiv Srbije Višem sudu u Beogradu, sa zahtevima za odštetu, zbog navodnog nezakonitog držanja u zarobljeništvu, pored ostalog iz dosijea BIA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Srbija danas/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.