ZVEZDA UKROTILA ZMAJEVE: Sjajno poluvreme, sumnjiv gol i El Fardu Ben za novu pobedu crveno-belih!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

18. kolo superlige srbije

ZVEZDA UKROTILA ZMAJEVE: Sjajno poluvreme, sumnjiv gol i El Fardu Ben za novu pobedu crveno-belih!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 20:13h

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac rezultatom 2:0 na stadionu "Rajko Mitić" u 18 kolu Superlige Srbije.

Uspeli su crveno-beli da se oporave posle ubeljivog poraza od Bajerna u Ligi šampiona i uz dosta muke su upisali 15. pobedu u domaćem prvenstvu. Golove za srpskog šampiona postigli su Marin u 60. i Ben u 94. minutu utakmice.

Marko Marin
Marko Marinfoto: Starsport©

Prvo poluvreme je proteklo u velikoj borbi i malo uzbuđenja na obe strane. Crveno-beli su imali terensku inicijativu, ali daleko od toga da Voždovac nije želeo da igra fudbal kao što to rade mnogo ekipe koje dođu na Marakanu. Zmajevi su čak i zatresli mrežu Milana Borjana, međutim, glavni arbitar je dosudio faul nad Rodićem posle korenra Voždovca.

U drugom delu igre smo videli mnogo bolju Crvenu zvezdu, koja je je odigrala možda i najbolje poluvreme u poslednje vreme. Ređale su se šanse ispred gola Ilića, imala je Zvezda više od igre, ali je do gola došla nakon veoma sumnjive pozicije i deluje čistog ofsajda.

1 / 5 Foto: Starsport©

Tropoteznu akciju srpskog šampiona započeo je Garsija, Tomane je ostavio za Marina, a kapiten Zvezde je lagano pogodio metu. Nastavila su izabranici Vladana Milojevića i posle toga da obleću oko gola Voždovca, čak je Rodić pogodio stativu.

Konačan rezultat i tačku na ovu utakmicu postavio je El Fardu Ben samo nekoliko sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Odlično se snašao omaleni napadač i hiruški preciznim udarcem sa 17 metara matirao je Ilića.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu:

93.minut - GOOOL: Ben overava pobedu Crvene zvezde!

86. minut - Samo što je ušao u igru Vukanović je mogao da postigne gol, ali je Ilić bio spreman i odlično je intervenisao.

68. minut - Rodić je pogdio prečku posle odbitka i dobrog šuta Mirka Ivanića. Mnogo bolja Zvezda u nastavku.

63. minut - Umalo crveno-beli da dupliraju prednost. Ben je centrirao, a Garsija je šutirao glavom u Ilića.

60. minut - GOOOL: Tropotezna akcija Zvezde i lagana egzekucija Marka Marina. Tomane je ostavio loptu za kapitena crveno-belih, koji je možda bio u ofsjadu. Mnogo će se pričati o ovom golu srpskog šampiona.

51. minut - Furiozno je ušla Zvezda u drugo poluvreme. Prvo je Tomane imao veliku šansu, da bi se samo minut kasnije Ben našao u dobroj sitaciji, ali je šutirao pored gola.

49. minut - Ben nije uspeo da pogodi okvir gola posle slobodnog udarca sa nekih 25 metara.

46. minut - Odmah šansa na početku drugog dela igre. Stiosavljević se okrenuo u kaznenom prostoru Zvezde i šutirao, ali Milan Borjan je bio siguran. Ostaje 0:0 na Marakani.

Poluvreme: Crvena zvezda - Voždovac 0:0

1 / 6 Foto: Starsport©

44. minut - Ivanić je bio najbliži golu. 'Osmica' Zvezde je raspalila po lopti sa ivice kaznenog. Nedostajali su centimetri...

40. minut - Morao je bolje Njegoš Petrović u ovoj situaciji. Bivši igrač Rada je oduzeo loptu u opasnoj zoni, ali umesto da još vuče loptu, Petrović je šutirao sa velike razdaljine.

33. minut - Nema mnogo uzbuđenja, gledamo prilično nezanimljiv fudbal na stadionu "Rajko Mitić".

22. minut - Voždovac je zatresao mrežu Milana Borjana, ali je sudija poništio gol zbog faula Mikića nad Rodićem. Biće polemike oko ove situacije.

16. minut - Najbolja akcija na meču. Tomane se odlično okreno i iz veoma teške pozicije šutirao pored gola.

12. minut - Podrška Delija nije izostala ni na današnjem meču.

foto: Printsrkin

5. minut - Pokušao je Ben snažno sa distance, ali Ilić brani i otklanja opasnost od svog gola. Biće prvi korner za Crvenu zvezdu.

18:00 - Utakmica je počela.

SASTAVI: Milojević u napad stavio Tomanea, dok je Koković iznenadio sve, pošto se u startnoj postavi nalazi 16-godišnji Dragan Stoisavljević, kome će ovo biti prvi senorski nastup.

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Degenek, Pankov, Gobeljić, Nj. Petrović, Ivanić, Marin, Garsija, Ben, Tomane

Voždovac: Ilić, Cvetković, Mašović, Nišić, Zličić, Lasickas, Daničić, Mikić, Stoisavljević, Nikolić, Živojinović

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.