MIHAJLOVIĆ KROZ SUZE ISPRIČAO SVOJU BORBU S LEUKEMIJOM: Hranili su me kroz vene! Izgubio sam čulo ukusa!
Siniša Mihajlović je govorio o svojoj borbi s leukemijom, Foto: Printscreen/Facebook

Lekcija o borbi

MIHAJLOVIĆ KROZ SUZE ISPRIČAO SVOJU BORBU S LEUKEMIJOM: Hranili su me kroz vene! Izgubio sam čulo ukusa!

Srpski trener je govorio i o svemu kroz šta je prošao u prethodnom periodu

Objavljeno:

Siniša Mihajlović je održao konferenciju za medije povodom završenog tretmana lečenja od leukemije na bolonjskoj klinici "Sant Orsola".

Legendarni srpski fudbaler i trener je prošlog petka napustio bolnici nakon što je završena treća faza lečenja i tretmana hemoterapijom, a u međuvremenu mu je urađeno i presađivanje koštane srži.

Tokom konferencije koja je bila veoma emotivna i u jednom trenutku je i zaplakao, Mihajlović je između ostalog ispričao i kako je proteklo lečenje i njegova borba u prethodnih 5 meseci.

Siniša Mihajlović je i zaplakao u jednom trenutku
Siniša Mihajlović je i zaplakao u jednom trenutkufoto: Printscreen/Facebook

- Moja borba protiv leukemije je bila posvećena mojoj porodici, mojoj deci... Oni su još mladi, potreban sam im. Bio sam jak i zbog moje majke i brata koji su u Srbiji - počeo je Miha i potom nastavio:

- Ne smete odustati, morate biti jaki. Zaplakati ako treba. To je jedna bolest koja, kada uđete u sve to morate izgurati do kraja. Nema nazad. Nikada nisam izgubio volju da se borim, to je u mom DNK. Postoji mnogo komplikacija, ali moraš da se boriš. Za sve ovo moraš da imaš 'jaku glavu'. Opasnost i strah postoje, ali ne odustajem. Izlazio sam i na teren, to mi je davalo snagu, iako sam imao osećaj slabosti. To su teški momenti. Svako jutro moram da pijem veliku količinu lekova, ali to je cena zdravlja.

Siniša Mihajlović je rekao da za njega postoji samo borba
Siniša Mihajlović je rekao da za njega postoji samo borbafoto: Printscreen/Facebook

- Imao sam problema i sa hranom. Izgubio sam osećaj za ukus. Dobijao sam hranu 'kroz vene'. Pre ulaska u bolnicu, jedna od mana je bilo to što sam uvek bio nestrpljiv. Sada kada sam izašao shvatio sam da je strpljenje jedna velika vrlina. Svakog dana se trudim da udahnem novi život - kroz suze je Miha govorio.

- Ne želim da se više priča o Mihajloviću koji boluje od leukemije, već o Mihajloviću koji je trener Bolonje. Stalno sam na neki način bio u kontaktu sa klubom, kako preko Skajpa, tako i preko drugih kontakata, bio sam 'prisutan'. Želim da vidim jednu uspešnu Bolonju, da se vratim fudbalu... Ne želim da se vraćam u bolnicu, hoću da se budim kod kuće, da razmišljam o pozitivnim stvarima, da ponovo osećam život - poručio je Mihajlović.

Inače, lekari koji su ga lečili su takođe bili prisutni na konferenciji i poručili da će tek za 2 godine moći da se govori o potpunom izlečenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.