SRBI URUČILI OTKAZ EMERIJU: Arsenal smenio Španca i postavio legendu kluba za privremenog trenera!
Unaj Emeri više nije trener Arsenala, Foto: EPA/Andy Rain

izgubili su strpljenje

SRBI URUČILI OTKAZ EMERIJU: Arsenal smenio Španca i postavio legendu kluba za privremenog trenera!

Poraz od Ajntrahta je bio kap koja je prelila čašu

Objavljeno:

Gotovo je! Unaj Emeri nije više trener Arsenala!

Uprava kluba je posle najnovijeg neuspeha i poraza od Ajntrahta u Ligi Evrope shvatila ono što navijači misle već mesecima i odlučila da kaže dosta boravku španskog stručnjaka na klupi "tobdžija".

- Zahvaljujemo se njemu i njegovim kolegama koji su dali sve od sebe da vrate klub na nivo koji očekujemo i zahtevamo. Želimo Unaiju i njegovom timu saradnika uspeh u budućnosti. Odluka je doneta zbog rezultata koji nisu bili na zahtevanom nivou - navodi se u saopštenju koje je javnosti dao Džoš Krenke u ime vlasnika kluba.

Unaj Emeri je dobio otkaz posle poraza od Ajntrahta
Unaj Emeri je dobio otkaz posle poraza od Ajntrahtafoto: EPA/Andy Rain

Dok se ne bude našlo trajno rešenje, ulogu trenera će obavljati dosadašnji asistent i klupska legenda Fredi Ljungberg, koji bi mogao da bude i trajno rešenje, kako javljaju ostrvski mediji.

- Zatražili smo od Fredija Ljungberga da preuzme odgovornost i ulogu privremenog šefa stručnog štaba. Verujemo da će nas on povesti napred. U toku je potraga za novim trenerom. Tim povodom ćemo se oglasiti čim proces bude okončan - poručio je Krenke.

Emeri je stigao na Emirejts 1. jula 2018. godine, kao zamena za Arsena Vengera. Očekivanja su bila velika, ali rezultata nije bilo. Arsenal je prošle sezone zauzeo peto mesto u Premijer ligi i nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona. Sve bi bilo drugačije da u finalu Liga Evrope nije izgubio od Čelsija.

Ove sezone napredak nije napravljen. Arsenal trenutno zauzima tek osmu poziciju,sa osam bodova manje od timova koji su u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.