SINIŠU SLOMILE EMOCIJE! ZAPLAKAO NA KONFERENCIJI: Da nije bilo tih ljudi, ne bih sada bio ispred vas!
Foto: Printscreen/Facebook

Bilo je i smeha

SINIŠU SLOMILE EMOCIJE! ZAPLAKAO NA KONFERENCIJI: Da nije bilo tih ljudi, ne bih sada bio ispred vas!

Mihajlović je govorio pred novinarima o svom zdravstvenom stanju

Objavljeno: 12:32h

Siniša Mihajlović je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o svom zdravstvenom stanju nakon što je završio sa tretmanima i trećom fazom lečenja leukemije u bolnici "Sant Orsola".

Legendarni srpski fudbaler i trener je prekinuo ćutanje koje je trajalo tokom lečenja od teške bolesti koja ga je napala i kao i uvek bio je spreman da javno iznese u kakvom je trenutno stanju, kao što je učionio i sredinom jula kada je saopštio javnosti da je bolestan.

Na konferenciji su uz njega bili i lekari koji su ga lečili Polisijano Orsola i Mateo Kalvo.

Bilo je i smeha i suza na konferenciji, a uz njega su bili i igrači Bolonje koji su prisustvovali početku konferencije predvođeni kapitenom Blerimom Džemailijem.

- Hvala lekarima Sant Orsole na svemu što su učinili, verujemo da je imao savršenu negu i brigu. Gde god ova sezona otišla, ujedinili smo se i to je ono što je suština fudbala - navedeno je u uvodnoj reči konferencije.

Potom je reč trebalo da uzme Siniša, međutim, tada ga je prekinuo ulazak igrača u pres salu, pa je Srbin rešio da se odmah obrati njima i to kroz šalu.

- Hvala vam svima. A vi momci, trebalo bi da budete na terenu i da trenirate, ali sve činite da izbegnete trening.

Kapiten Džemaili mu se nakon toga obratio.

- Nedostajao si nam mnogo, veoma smo srećni što si opet ceo dan sa nama. Znamo da nisi srećan zbog naših poslednjih partija, ali pokušaćemo to da popravimo.

Igrači Bolonje na Mihajlovićevoj konferenciji
Igrači Bolonje na Mihajlovićevoj konferencijifoto: Printscreen/Facebook

Posle ovog dela prešlo se na ozbiljne teme i ono što sve zanima, a to je njegovo zdravstveno stanje.

- Četiri teška meseca su iza mene. Bio sam na Institutu "Sant Orsola" gde sam imao hemoterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna velika mentalna snaga, koju sam dobijao i od stručnjaka na Institutu. Svi su bili maksimalno posvećeni meni, da nije bilo svih tih ljudi ne bih bio sada ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arijani koja ja zajedno sa mnom prilazila kroz taj strašan period - rekao je Mihajlović na početku obraćanja, a onda su ga slomile emocije.

Napravio je pauzu i zaplakao i kroz suze nastavio.

- Izvinite, emocije su me obuzele. Izvnite što plačem. Pronašao sam neke anđele čuvare, koji su mi psihološki pomogli. Oni su najznačajniji, bez njih ne bih uspeo. Biću večno zahvalan. Žao mi je samo što ne mogu sve da ih imenujem - rekao je Mihajlović.

Siniša Mihajlović je zaplakao u jednom trenutku
Siniša Mihajlović je zaplakao u jednom trenutkufoto: Printscreen/Facebook

Nakon toga je reč uzeo doktor Mikele Kalvo.

- Prvi put mi je da govorim za medije, a to radim na Sinišin zahtev. Treba biti veoma oprezan na ovom putu prema bolesti i u terapiji. Složena je dijagnoza, i njom smo se bavili najbolje što umemo, danas sam ovde u ime svih lekara. Bolest smo otkrili posle drugih testova koje je radio Siniša, određena vrsta belih krvnih zrnaca prolazi kroz proces usporavanja sazrevanja i razmnožavanja bez kontrole, što je dovodilo do toga da kosti gube sposobnosti - rekao je Kalvo.

Pre mesec dana je urađeno i presađivanje koštane srži.

- Prvi rezultati u prvom ciklusu su veoma pozitivni, ćelije koje su nosile tumor su nestale, sada se nastavlja normalna funkcija, i to je postignuto već od prvog ciklusa. U drugom smo nastavili sa istim lekovima i metodama, ali je drugi ciklus kraže trajao. Tražio se kompatibilan davalac koštane srži, a danas je tačno mesec dana od transplantacije. Siniša je danas baš želeo da razgovorom sa vama zatvori krug. Sa našeg stanovišta, krug nije zatvoren, moramo da nastavimo da pratimo oporavak - zaključio je Kalvo.

Siniša Mihajlović je plakao tokom konferencije
Siniša Mihajlović je plakao tokom konferencijefoto: Printscreen/Facebook

Nakon toga je reč uzela i glavna lekarka Frančeska Bonifaci, koja je najviše učestvovala u tretmanima i lečenju Siniše Mihajlovića.

- Do danas nema komplikacija posle transplantacije, opšte stanje je zadovoljavajuće, ali je oprez uvek potreban. Prvih 100 dana je uvek delikatno, povratak normalnom životu mora biti postepen, povremeno ćemo procenjivati mogućnost da bude prisutan na mečevima. Imuni sistem je još osetljiv, to može da ograniči njegovo prisustvo na mečevima, ali ne može da ograniči ratnički duh - rekla je gđa Bonifaci oko zahvata presađivanja koštane srži kome je Mihajlović podvrgnut.

Ipak, mnogo je rano govoriti o izlečenju, tek za dve godine.

Mihajlović je uzeo završnu reč na konferenciji.

- Hvala svima koj isu pomogli u ovom periodu, sve što sam video na stadionima i u svetu fudbala, učinilo je da se osećam zaštićeno. Osetio sam se kao deo velike porodice, hvala navijačima i timovima u kojima sam igrao i trenirao ih, ali i onima koje nisam vodio ili kod njih nisam nastupao. I pre svega, hvala navijačima Bolonje, osećao sam se kao brat, kao sin. Hvala celoj zajednici - kazala je ona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.