ESPRESO ANALIZA: Kiks koji će Pavlović dugo pamtiti! Grobari dočekali Asana, ali džabe!
Partizan nije uspeo, Foto: Starsport©

CRNO-BELI NA NAŠEM SKENERU

ESPRESO ANALIZA: Kiks koji će Pavlović dugo pamtiti! Grobari dočekali Asana, ali džabe!

Bili smo na najvažnijoj utakmici polusezone za izabranike Sava Miloševića, a ovo su naša zapažanja

Objavljeno: 23:31h
Aleksa Radosavljević

Partizan ove sezone na svakoj utakmici kada je bilo ključno da odigra dobro - uspeo je to i da uradi, tako je bar delovalo do samog kraja meča u Hagu protiv AZ Alkmara.

Savo Milošević je dobro pripremio utakmicu, ali je samim tokom iste pogresio sa izmenama. Primera radi, umesto Sume uveo je Šćekića, umesto Natha Vujačića, ali na taj način nije zatvorio prilaze ka golu, već izgubio igrače koji su mogli malo da "pričuvaju" loptu.

Međutim, sve to je palo u vodu zbog dva momenta velike nepažnje odbrane, kojoj kao da je koncentracija pala u poslednjih deset minuta, kada je Partizan imao i igrača više zbog isključenja mladog Boadua.

Na kraju, bilo je 2:2, što je rezultat nedovoljan za crno-bele, koji sada nemaju više šansu za plasman u narednu fazu Lige Evrope.

Vladimir Stojković

Do tog kobnog 87. minuta nije imao mnogo posla, ali tada je sve palo u vodu, a Stojke je morao da reaguje bolje kod gola. Navikao nas je kapiten Partizana na sigurnost u najbitnijim momentima utakmice. Na veliku žalost svih navijača crno-belih večeras možemo da mu damo epitet jednog od tragičara.

Vladimir Stojković
Vladimir Stojković foto: Starsport©

Nemanja Miletić

Nekoliko nesigurnih momenata, ponajviše prouzrokovanih rupama koje su nastajale po desnoj strani gde su igrali on i Tošić, ali ostavio je dobar utisak, jer je presekao nekoliko ključnih dodavanja. Mnogo lakše mu je bilo kada je umesto Tošića u igru ušao Brežančić, a Asano prešao na desni bok da pomaže kolegi beku. Bojan Ostojić

Nekoliko više nego dobrih startova u prvom poluvremenu. Ove sezone igra više nego dobro, ali je utisak da je mogao bolje da reaguje kod izjednačujućeg pogotka AZ-a. Strahinja Pavlović

AZ nije imao praktično nijednu izglednu priliku u prvom delu igre, ali je onda upravo popularni Kalaba kiksnuo na samom kraju napravivši velike probleme svom timu na deset minuta do kraja utakmice (tri plus sudijska nadoknada od čak sedam). Gol AZ-a u sam smiraj meča pao je preko njega, pošto je veoma loše procenio let lopte, što je napadač Ferdi Drojf iskoristio i matirao Stojkovića. Tako je i počeo pad crno-belih i eventualni remi.

Strahinja Pavlović
Strahinja Pavlović foto: Starsport©

Slobodan Urošević

Kao i svaki put u sezoni kada je ispred njega bio Takuma Asano, problemi za crno-bele nastali po levoj strani Miloševićevog tima svedeni su na minimum. Imao je jedan kiks, ali ga je tada pokrio Bibras Natho. Saša Zdjelar

Nesigurno ušao u meč. Prodao je jednu loptu na 20-ak metara od svog gola i napravio svom timu problem, ali se vrlo brzo iskupio za to prvo presekavši pas igrača AZ na sredini terena, pa dodavši loptu do Sejdube Sume za drugi gol. Bibras Natho (od 90. minuta Vujačić)

Magična asistencija za Takumu Asana u 16. minutu za vođstvo crno-belih. Od tog momenta, zaigrali su sa posebnom energijom. I u odbrani je, uprkos tome što mu to nije osnovna karakteristika, pokrivao sve što se pokriti moglo, čak je i ispravljao greške defanzivaca poput pravog zadnjeg veznog.

Bibras Natho
Bibras Nathofoto: Starsport©

Zoran Tošić (od 69. Rajko Brežančić)

Od svih fudbalera beogradskog kluba, možda i najtanji učinak na današnjem meču. Jedini problemi u defanzivi nastajali su kada je AZ napadao po njegovoj strani. Sejduba Suma (od 75. minuta Aleksandar Šćekić)

Više nego dobro je iskoristio odlično dodavanje Zdjelara za 2:0. Posle toga, nastavio je da uništava odbranu domaćina, ali do kraja prvog dela nije imao sreće da se ponovo upiše u strelce. I u drugom je nastavio u istom ritmu, za rukom mu je polazilo gotovo sve što je zamislio, a posle jedne solo akcije pogodio je i stativu. U više navrata je mogao da spoji saigrače sa golom, propustio je te prilike, zbog čega crno-beli na kraju nisu odneli pobedu. Takuma Asano

Toliko su ga Grobari čekali, a on se, posle onog veoma bitnog meča sa Malatijom, prvog po dolasku, skoro četiri meseca kasnij ponovo dokazao na jednoj od utakmica sezone. U 16. minutu je odično reagovao na pas Bibrasa Natha za delirijum navijača Partizana pristiglih u Hag. O njegovom odbrambenom učinku već smo mnogo pričali, pa se nećemo ponavljati, ali moramo da naglasimo da zaista mnogo pomaže Slobodanu Uroševiću. U 68. minutu prešao je na desnu stranu da pomaže Miletiću, posle izmene Tošića. Na kraju, sve to je bilo džabe.

Umar Sadik

Što je bilo do njega radio je dobro. Odvlačio je protivničke defanzivce i tako ostavljao dosta prostora za veoma raspoloženi dvojac Suma - Asano. U drugom poluvremenu, umalo da se upiše u strelce posle sjajnog solo prodora, tokom kog se čak jedan igrač AZ-a, Grk Pantelis, povredio, ali i u još nekoliko navrata. Mora se napomenuti i njegov uticaj kod drugog gola, pošto je upravo on započeo presing, koji je posle urodio plodom. Nije dao gol, ali ne može se reći da je krivac. Izmene:

Rajko Brežančić (od 69. minuta umesto Tošića)

Ušao je da osveži vezni red, ali nije poslužio svrsi, jer su posle njegovog ulaska primljena dva gola. Aleksandar Šćekić (od 75. minuta umesto Sume)

Prekratko na terenu za konkretan učinak. Igor Vujačić (od 90. minuta umesto Natha)

Ušao samo da potpuno zatvori prilaze pri rezultatu 2:1 za crno-bele poslednjih sedam minuta. Nije uspeo u tome.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.