AKO JE VEROVATI ISTORIJI, PARTIZAN SE IZ HAGA VRAĆA KAO POBEDNIK: Čak ni Luis Suarez nije mogao protiv crno-belih!
Andrija Živković na meču protiv Alkmara 2015. godine, Foto: Starsport©

istorijat

AKO JE VEROVATI ISTORIJI, PARTIZAN SE IZ HAGA VRAĆA KAO POBEDNIK: Čak ni Luis Suarez nije mogao protiv crno-belih!

Partizan u dosadašnjoj istoriji može da se pohvali sa pozitivnim ishodom protiv Holanđana

Objavljeno: 11:30h

Fudbaleri Partizana imaju veliki ispit večeras u Hagu protiv AZ Alkmara u okviru 5. kola Lige Evrope.

Prvi meč u Beogradu je završen nerešeno 2:2, a vrlo lako je moglo da se desi da crno-beli slave i na tom meču.

Ukoliko se vratimo unazad kroz istoriju, Partizan je protiv holandskih timova izlazio kao pobednik, a AZ je u sezoni 2015-16 dva puta morao da pruži ruku timu iz Humske.

Ali, tu nije kraj...

Crno-beli su te godine posle ispadanja od Bate Borisova u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona dobili šansu u Ligi Evrope, gde su pored Bilbaa i Augzburga za protivnika imali i večerašnjeg rivala.

foto: Starsport©

Partizan je tada u oba navrata bio bolji od holandskog predstavnika. U Beogradu je bilo 3:2 za crno-bele, dok je u Holandiji srpski predstavnik slavio sa 2:1.

Sećamo se duela iz 2006. godine u kvalifikacijama za UEFA kup, kada je Partizan eliminisao Groningen za koji je tada igrao Luis Suarez i plasirao se u grupnu fazu ovog prestižnog takmičenja. Crno-beli su tada razbili holandski tim sa 4:2, a u revanšu su doživeli poraz od 1:0, koji ih ipak nije koštao prolaska dalje, a treba napomenuti da je Ivica Kralj odbrano važan jedanaesterac na tom meču.

Davne 1989. godine Partizan je u Kupu pobednika kupova posle ludačkog dvomeča sa Seltikom i plasmanom u narednu rundu za rivala dobio takođe Groningen.

Posle poraza u prvom meču od 4:3, crno-beli su u revanšu priredili pravi spektakl pred Grobarima и slavili са 3:1.

Prvi gol za Parni Valjak bio je delo Milka Đurovskog, a ta majstorija ostala je u srcu crno-bele publike.U finišu meča tačku na prolazak dalje postavio je Đurđević, pa je ludilo na jugu moglo da počne.

Bilo kako bilo, Partizan u dosadašnjoj istoriji može da se pohvali sa pozitivnim ishodom protiv Holanđana, pa se navijači nadaju da će i večeras crno-beli uspeti da ostvare dobar rezultat i približe se evropskom proleću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.