TADIĆ JE TEMA BR. 1, ALI ŠTA JE S PARTIZANOM? Holandski novinari ozbiljno potcenili crno-bele pred duel sa AZ!
Holandski mediji o Dušanu Tadiću više pišu nego o Partizanu, Foto: EPA/Yoan Valat/Beta/Branislav Božić

ESPRESO U HAGU

TADIĆ JE TEMA BR. 1, ALI ŠTA JE S PARTIZANOM? Holandski novinari ozbiljno potcenili crno-bele pred duel sa AZ!

Prelistali smo najpoznatije novine iz "zemlje lala"

Objavljeno: 10:31h
Aleksa Radosavljević

Neverovatno, ali istinito. U Holandiji je fudbal nešto više od religije, tokom utakmica Lige šampiona u sredu uveče ulice su bile praktično prazne, a pabovi i "kofi-šopovi" puni zaljubljenika u ovaj sport.

Međutim, u novinama "De Telegraf", naleteli smo na nešto što nas je poprilično začudilo.

Na naslovnoj strani, naravno, bio je Dušan Tadić koji se grli sa Hakimom Ziješom po postizanju prvog pogotka na utakmici sa Lilom u gostima, tokom utakmice koju je Ajaks rutinski rešio u svoju korist rezultatom 2:0.

Dušan Tadić i Ajaks su glavna tema u holandskim medijima
Dušan Tadić i Ajaks su glavna tema u holandskim medijimafoto: Espreso

Samo pobeda ostavlja Partizan u igri za evropsko proleće, a do nje će biti jako teško doći jer večeras (18.55) gostuje AZ Alkmaru koji u poslednjih šest mečeva ima šest pobeda i gol-razliku 24:0. Kvota na dvojku je čak 6,25, dok je kec 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za AZ Alkmar - Partizan.

Srpski as je bio asistent kod prvog pogotka već u 2. minutu meča, posle čega se Lil praktično ništa više nije pitao.

Međutim, iako nas je oduševilo što je Tadić na naslovnoj strani u centru pažnje, kada smo malo prelistali novine, imali smo šta i da vidimo, tj da ne vidimo kada je Partizan u pitanju.

Što se holandskih kolega iz De Telegrafa tiče, utakmica između AZ i osvajača Kupa Srbije iz prošle sezone potpuno je bačena u drugi plan.

Jedino što u novinama piše o tom meču je kratka izjava Jonasa Svensona, igrača koji je na meču u Beogradu dobio crveni karton ostavivši svoj tim na cedilu, o čemu je pričao i trener Arne Slot, a o čemu smo vam već pisali dan ranije.

Samo četvrtinu strane je dobio meč AZ Alkmara i Partizana
Samo četvrtinu strane je dobio meč AZ Alkmara i Partizanafoto: Espreso

Dakle, od 10-ak sportskih strana, Partizanu je dato manje od četvrtine jedne strane, što i nije baš logično s obzirom da ovaj meč može da bude presudan i za AZ, isto koliko i za beogradski tim.

Navijačima crno-belih ostaje da se nadaju da će 11 izabranika Sava Miloševića za večerašnji meč uspeti da dokaže holandskim predstavnicima "sedme sile" da su ih bespravno potcenili.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.