JAKE REČI ŠTOPERA PARTIZANA: Prvo Malatija, pa Molde, a sada AZ! Nama je izgleda svaka utakmica najbitnija!
Bojan Ostojić na meču protiv Alkmara u Beogradu, Foto: Starsport©

Espreso u Hagu

JAKE REČI ŠTOPERA PARTIZANA: Prvo Malatija, pa Molde, a sada AZ! Nama je izgleda svaka utakmica najbitnija!

Jedan od najiskusnijih igrača crno-belih razgovarao je sa našim reporterom u Holandiji pred utakmicu od koje zavisi hoće li klub iz Humske uspeti posle dve godine ponovo da se dokopa evropskog proleća

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Fudbaleri Partizana su u Hagu, gde ih očekuje utakmica sa nominalnim domaćinom AZ Alkmarom. Holandski tim ne igra na svom stadionu na kom je pre par meseci usled velikih naleta vetra pao krov, a povodom tog meča popričali smo sa štoperom crno-belih Bojanom Ostojićem.

Izabranici Sava Miloševića imaju četiri boda manjka u odnosu na alkmarski sastav, pa je ovaj meč evropsko "biti ili ne biti".

- Svi znamo da nam odgovara samo pobeda. Znamo koliko su kvalitetna ekipa, a znamo i kako nam je bilo da igramo protiv njih ovde kada su imali igrača manje. Njihov fudbal se ne prati toliko u Srbiji, ali radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, možda i najboljoj u našoj grupi. Neće biti lako, idemo da se spremimo još bolje za utakmicu - istakao je iskusni štoper.

Bojan Ostojić veruje u dobar rezultat u Holandiji
Bojan Ostojić veruje u dobar rezultat u Holandijifoto: Starsport©

U poslednjih šest utakmica AZ ima gol razliku 25:0, ostvario je sve pobede, a izabranici Sava Miloševića su svesni toga.

- To sve govori o njima. Pobedili su PSV u gostima sa 4:0. Mislim da su po svim segmentima najbolji tim u našoj grupi.

Ovo je najvažnija utakmica u polusezoni, direktno odlučuje o plasmanu.

- Znaš kako, nama je svaka utakmica najbitnija. Bila je bitna protiv Malatije, protiv Moldea, sada je došao red na AZ. Znamo koliko to može da donese finansijski klubu, a koliko nama igračima - istakao je popularni Ostoja.

Bojan Ostojić bi voleo da se ponovi Jang Bojs od pre dve godine
Bojan Ostojić bi voleo da se ponovi Jang Bojs od pre dve godinefoto: Starsport©

Mnoge navijače Partizana ovaj meč podseća na onaj sa Jang Bojsom u Beogradu, kada se takođe u petom kolu grupne faze Lige Evrope, samo u Beogradu, tadašnji tim Miroslava Đukića borio za prezimljavanje u Evropi. Uspeo je da se izbori, a igrači se nadaju da bi i u Hagu mogao da bude napravljen sličan korak.

- Daj bože da i ovde bude kao u Beogradu protiv Jang Bojsa. Svi ti momenti se pamte, a na nama je da sačuvamo svoju mrežu - jasan je iskusni štoper. Pre nekoliko sezona u Holandiji su crno-beli slavili nad AZ Alkmarom sa 2:1.

- Baš me briga koji će biti rezultat, neka bude 3:4, samo da se pobedi. Mi moramo da pobedimo.

Bojan Ostojić zna kakvi ga zadaci očekuju u defanzivi
Bojan Ostojić zna kakvi ga zadaci očekuju u defanzivifoto: Starsport©

AZ ima mnogo talentovanih igrača, a posebna pažnja je usmerena na novopečenog reprezentativca Holandije, Mirona Boadua.

- Najvažnije za ovu utakmicu je da se igra dobro defanziva, što mora da krene od špiceva, a ne samo od odbrambenih igrača. Ako budemo bili kompaktni, možemo da dođemo do sva tri boda.

Inače, ni jedna, ni druga ekipa nemaju puno problema sa povredama, u redovima domaćina je samo Tomas Uvejan pod sumnjom za nastup, dok se momak koji se povredio u utorak Stajn Vujtens ipak oporavio i trebalo bi da ga bude u ekipi za najvažniji meč sezone.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.