TRENER AZ ALKMARA O PITANJU ŽIVOTA I SMRTI: Partizan je stigao i naoružan je do zuba!
Arne Slot, Foto: Beta/Branislav Božić

ESPRESO U HAGU

TRENER AZ ALKMARA O PITANJU ŽIVOTA I SMRTI: Partizan je stigao i naoružan je do zuba!

Arne Slot pun optimizma pred utakmicu koja će odlučiti ko je drugi putnik u 1/16 finala Lige Evrope, pored već sigurnog Mančester junajteda

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Trener AZ Alkmara Arne Slot obratio se novinarima pred utakmicu njegovog tima sa Partizanom u okviru 5. kola grupne faze Lige Evrope.

- Svaka utakmica, pa i ova sa Partizanom, donosi pristisak, ali moji momci to mogu da ponesu. U ovom trenutku smo u dorboj formi i poziciji i sigurno je veoma zabavno biti deo i igrati za AZ Alkmar. Igramo mnogo mečeva u svim takmičenjima, neki tvrde da je mana, ali to nas čini fizički jačima. Upravo zato je važno da nastavimo takmičenje u Ligi Evrope i na proleće. Svesni smo da je Partizan stigao u Holandiju naoružan do zuba, pošto srpski tim mora da pobedi kako bi imao priliku da prezimi u Evropi – rekao je Arne Slot na konferenciji za medije pred duel sa Partizanom.

Alkmar se nalazi u strašnoj formi pred duel sa Partizanom
Alkmar se nalazi u strašnoj formi pred duel sa Partizanom foto: EPA / Olivier Hoslet

Holanđanin je podrobno skautirao izabranike Sava Miloševića, a svestan je i toga da Partizanu cela evropska sezona zavisi od narednog meča.

- Ispratili smo protivnika, igra relativno dobro i u domaćem prvenstvu, iako su ispod Crvene zvezde na tabeli. Generalno, balkanski timovi znaju dobro da se pripreme za ovakve utakmice i shvataju ih kao pitanje života ili smrti. Uradiće baš sve kako bi pobedili, ali takav odnos i težnju ka krajnjem cilju mogu da očekuju i od AZ Alkmara. Nama je dovoljan i remi, ali želimo da ostvarimo uspeh kako bismo osvojili prvo mesto u grupi.

U prošloj utakmici između ova dva tima, AZ je napravio penal, a Jonas Svenson je dobio crveni karton u ranoj fazi meča, što je pomoglo crno-belima da preokrenu rezultat, ali nažalost po srpski tim, vođstvo nisu sačuivali.

- Naravno da se pribojavamo sopstvenih reakcija u kaznenom prostoru. Izvukli smo pouke iz utakmice u Beogradu i nadam se da neće doći do sličnih propusta. Bitno je da odigramo timski, ali bi individualni kvalitet mojih igrača zapravo mogao da bude taj koji će napraviti razliku i odlučiti pobednika – zaključio je Slot.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.