SKANDAL SE NE SMIRUJE: Enrike najstrašnije popljuvao čoveka koga je oterao iz reprezentacije čim se vratio!
Luis Enrike nije štedeo reči da oplete po Robertu Morenu, Foto: EPA

nije bio lojalan

SKANDAL SE NE SMIRUJE: Enrike najstrašnije popljuvao čoveka koga je oterao iz reprezentacije čim se vratio!

Smatra ga nelojalnim, previše ambicioznim i ne želi ga nikada više pored sebe

Objavljeno: 16:13h

Vest da Roberto Moreno neće biti u stručnom štabu dugogodišnjeg saradnika Luisa Enrikea, koji se nakon pet meseci i velike porodične tragedije vratio na kormilo reprezentacije Španije, iznenadila je celokupan fudbalski svet.

Selektor Crvene furije je detaljno objasnio situaciju i otkrio razloge zbog koji više nikada neće sarađivati sa Morenom.

- Ovo je poseban dan za mene, vraćam se kući, u reprezentaciju, s namerom da završim projekat. Prinuđen sam da ponudim neka objašnjenja. Osoba sam koja se klanja kontroverzi, radio sam to kroz celu karijeru, ali ovoga puta kontroverze potiču od osobe s kojom sam sarađivao godinama. Jedini odgovoran što Roberto Moreno nije i dalje deo mog stručnog štaba sam ja. Ni predsednik saveza Rubiales, ni sportski direktor reprezentacije Molina, nego ja - rekao je Enrike.

Prve nesuglasice su krenule još 12. septembra, kada je Enrike zbog smrti svoje ćerke odlučio da predahne od selektorskog posla.

- Pozvao me je, sreli smo se u mojoj kući i tokom razgovora osetio sam da želi da vodi selekciju na Prvenstvu Evrope, a da kasnije, ukoliko poželim da se vratim – pošto je takav dogovor bio sa čelnicima – on opet postane moć pomoćnik. Razumem da je uzbuđen zbog šanse, životne prilike koja mu se ukazala, jer je radio naporno i ambiciozan je, što su kvalitetni kakvi moraju da se cene, ali za mene je to ujedno i nelojalnost. Ja tako nešto nikad ne bih uradio, niti pokraj sebe želim ljude koji na sličan način razmišljaju. Preterana ambicija nije vrlina, već – mana. I to velika.

Roberto Moreno
Roberto Moreno foto: AP

Enrike je istakao da se nikada nije sam nudio Fudbalskom savezu Španije, već da su ga oni sami kontaktirali.

- Rekao sam mu tad da ga ne želim u svom stručnom štabu nikad više i da od toga ne odstupam. Kazao sam mu i da ću u jednom trenutku se vratiti na posao, samo ne znam kad. Sastanak se završio tako što sam pozvao ostale saradnike iz stručnog štaba i rekao im svoje mišljenje. Isto tako, ne želim da se moje reči pogrešno shvate. Da razjasnimo: nikad se nisam nudio FS Španije, niti zvao ljude da me vrate u selektorsku stolicu, još manje da sam tražio od trećih lica da u moje ime zivkaju ljude - kazao je selektor Španije i dodao:

- Sve se promenilo pred kraj oktorbra kad su me Rubiales i Molina zvali na sastanak i kad sam u njihovim rečima osetio ljubav, poštovanje i lojalnost. Pokazali su nameru da me vrate u reprezentaciju, predočio sam im svoje ideje i složili smo se da nastavim započeti posao. Usudio bih se da kažem da su Rubiales i Molina uvek bili iskreni i lojalni. Profesionalno, ne kritikujem Robert Moreno, spreman je za samostalno vođenje nekog tima, ali imam protiv toga što jednog kaže, a onda uradi nešto sasvim drugo. U celoj ovoj priči, nisam dobar policajac, ali nisam ni zlikovac - zaključio je Enrike.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.