MILOŠEVIĆ NAJAVIO OFANZIVU I U HOLANDIJI: A dobro pročitajte šta je rekao o debaklu Zvezde protiv Bajerna!
Savo Milošević je govorio koje delove prvog meča protiv Holanđana je analizirao, Foto: Adria Media TV

Pred polazak u Holandiju

MILOŠEVIĆ NAJAVIO OFANZIVU I U HOLANDIJI: A dobro pročitajte šta je rekao o debaklu Zvezde protiv Bajerna!

Strateg crno-belih kaže da igrači Partizana znaju da se nose sa pritiskom i nikova se ne plaše

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Fudbaleri Partizana su krenuli na put do Amsterdama, a potom do Haga, gde ih u četvrtak očekuje meč protiv AZ Alkmara u 5. kolu grupne faze Lige Evrope.

Pred crno-belima je teško gostovanje i najvažniji meč ove jeseni s obzirom da će najverovatnije odlučiti koji će od ta dva tima i na proleće igrati u Ligi Evrope.

- Igramo protiv jedne izuzetno ozbiljne i teške ekipe. Kada smo igrali sa njima u Beogradu mislim da ni naša javnost, ni mediji, ni mi nismo bili svesni jačine AZ Alkmara. Videli smo poslednjih meseci njihove rezultate i mislim da će biti jako teško, ali mislim da je sve moguće. Bez obzira na kvalitet AZ Alkmara, bez obzira na to što igramo na strani, mislim da ćemo imati naše šanse ukoliko budemo fokusirani i koncentrisani od prvog do polsednjeg minuta, ukoliko budemo istrčali dobro utakmicu - rekao je Milošević.

Holandski klub je u sjajnoj formi sa 6 pobeda uz gol razliku 24:0.

- Ja ne verujem da se moji igrači bilo koga plaše. Nismo se uplašili ni Mančester junajteda. Moramo da imamo respekt prema rezultatima koje ima AZ Alkmar i oni pozivaju na još veći oprez. Bitna je naša koncentracija svih 90 minuta i ovi rezultati pokazuju da ako se malo opustite protiv Alkmara imaćete veliki problem.

Susret u Hagu donosi i veliki pritisak, pre svega zbog rezultatskog značaja i onoga što može da donese.

- Igranje u Partizanu podrazumeva pritisak, nekad veći, nekad manji. Ova utakmica nije sudbinski toliko bitna kao protiv Moldea što je bila. Ali znamo da se ta utakmica protiv Moldea više odnosila na taj finansijski aspekt. Ovo sada ima drugu specifičnu težinu i može da nam donese prolaz dalje, što nam opet indirektno donosi i taj finansijski efekat, pa je jako bitna stvar da nastavimo da rastemo kao tim. A da bismo to nastavili neophodno je da igramo ovakva takmičenja, da se takmičimo protiv ozbiljnih ekipa da bismo nastavili da podižemo nivo igre. I zbog toga je ovaj meč značajan.

Milošević neće odustati od svojih fudbalskih zamisli i ofanzivnog fudbala.

- Partizan će uvek igrati svoju igru bez obzira na protivnika. Protiv ovog protivnika smo već igrali i uvek nam je lakše da analiziramo ekipe sa kojima smo se već susreli na terenu i probaćemo da napravimo neke korekciju u odnosu na tu utakmicu, a koje mislimo da su neophodne za meč sutra. Suštinski nećemo menjati ništa - rekao je Milošević.

Prvi meč se može podeliti na dva dela - do crvenog i posle crvenog kartona koji je dobio igrač AZ Alkmara.

- Nismo uopšte analizirali ono što se dešavalo posle crvenog kartona.

Milošević je na kraju dao i svoj komentar debakla Crvene zvezde protiv Bajerna u Beogradu u Ligi šampiona.

- Nemam puno toga da kažem. To je neka naša realnost kada se susrećemo sa tim najvećim evropskim ekipama. Zaista nije lako. Nikada se neću radovati tuđoj nevolji. Sinoć je bila teška utakmica za Zvezdu i nije ni iznenađujući ni rezultat, niti ga smatram katastrofalnim. Možda je i dobro za Zvezdu i sve nas da vidimo gde smo. Mi smo se susreli sa sličnim problemom u Mančesteru, da shvatimo neke stvari i da ne zatvaramo oči pred problemima, jer naš fudbal ima puno problema. Ovakve situacije moramo da koristimo da izvlačimo pouke da bismo bili u budućnosti bolji. Jedino što mi se možda nije dopalo, ali to nema veze sa Zvezdom i govorim ovo zaista dobronamerno, nije mi se dopala energija igrača tokom 90 minuta. Gubila je Zvezda dosta utakmica u Ligi šampiona, ali je uvek imala energiju veću od ovog sinoć. Koji su razlozi, u to ne ulazim. Ali verovatno je i teško konstantno igrati te utakmice, a držati energiju na maksimumu - poručio je Milošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.