ESPRESO ANALIZA: Kanjase, nećeš još dugo! Odbrano, gde si? 15 golova na tri meča - što je mnogo, mnogo je!
Robert Levandovski je postigao 4 gola na Marakani, Foto: Starsport©

Taj-brejk u atini

ESPRESO ANALIZA: Kanjase, nećeš još dugo! Odbrano, gde si? 15 golova na tri meča - što je mnogo, mnogo je!

Veče koje će svi hteti što pre da zaborave...

Objavljeno: 02:18h
Nikola Husein

Crvena zvezda je doživela najubedljiviji poraz u svojoj istoriji u evropskim takmičenjima računajući i domaći i gostujući teren.

Bajern Minhen je pobedio 6:0 na Marakani predvođen veličanstvenim Robertom Levandovskim koji se iživljavao u drugom poluvremenu nad defanzivcima i u ovoj situaciji nemoćnim golmanom Zvezde.

Teško je uopšte i pričati i pisati o igri Zvezdinih igrača na ovom meču, jer su oni bili samo sporedni učesnici, neki čak i nemi posmatrači, onoga što rade igrači u tamnim dresovima tokom 90 i kusur minuta.

Zvezda je na poslednja tri meča u Ligi šampiona primila čak 15 pogodaka i jasno vam je da tu mesta za neku posebnu analizu nema, ali, da vidimo kako se ko pokazao...

Milan Borjan

Sa nekoliko sigurnih intervencija u prvih desetak minuta meča je stekao potrebnu dozu samopouzdanja, ali Gorecka jednim trzajem glave je sve to poništio, međutim on je nastavio da bude na visini zadatka kao i tokom cele ove evropske odiseje. Sve u svemu, najmanji krivac za novu blamažu svog tima, upisavši čak 11 odbrana.

Milan Borjan
Milan Borjanfoto: Starsport©

Marko Gobeljić

Otresito je ušao u meč, bez imalo respekta prema igračima Bajerna što mu se kasnilo i bukvalno obilo u glavu. "Nagrađen" je čalmom za svoju požrtvovanost. Malo bolji od Rodića, ali nedovoljno za evropsku scenu. On je dostigao svoj zenit u Zvezdi i to je evidentno, možda je vreme da se stavi tačka na njhovu ljubav na vreme, dok i on ne stekne loš status kod navijača.

Marko Gobeljić nije mogao da zaustavi Komana
Marko Gobeljić nije mogao da zaustavi Komanafoto: Starsport©

Miloš Degenek

Zakasnio je kod prvog gola za Bajern, Gorecka je prilično neometan matirao golmana, a i kod drugog gola je zgrešio, dok je sve ostalo došlo kao neki "bonus". Kako da dobije prelaznu ocenu kad njegova odbrana primi šest komada? Ovo večeras je bilo njegovo pomračenje.

Miloš Degenek
Miloš Degenekfoto: Starsport©

Nemanja Milunović

Već u ranoj fazi meča je zaradio žuti karton, što nije prvi put od početka sezone da već po izlasku iz svlačionice bude u neku ruku "hendikepiran" i igra pod ručnom. Levandovski i drugari su preveliki zalogaj za njega, što se videlo i po kranjnem rezultatu.

Nemanja Milunović
Nemanja Milunovićfoto: Starsport©

Milan Rodić

Najlošija partija levog beka od kada je došao u Zvezdu. Fudbaleri Bajerna su po bokovima radili šta su hteli. Liga šampiona je ipak svetosnim godinama daleko od ovoga što Rodić prikazuje u dresu srpskog šampiona.

Milan Rodić
Milan Rodićfoto: Starsport©

Hoze Kanjas

Još jedno loše izdanje Španca. Nije isključeno da će se već na zimu rastati on i Zvezda, što navijači već neko vreme i priželjkuju i nemaju nimalo strpljenja za njega i CV koji nosi sa sobom.

Njegoš Petrović

Trudio se, više grešio, ali treba imati na umu da je ovo njegova prva velika sezona, pošto je iz Rada stigao na leto. Ligu šampiona je do sada gledao samo na TV, a sada ima šansu da je igra i bude oči u oči sa velikim igračima. Njegoš je budućnost Crvene zvezde, ali često se mladi talenti prodaju vrlo rano, no videćemo.

Njegoš Petrović iza Kutinja
Njegoš Petrović iza Kutinjafoto: Starsport©

Aleksa Vukanović

Tanko, tanko, da tanje ne može... Bajern nije dozvoljavao Zvezdi bilo kakav ozbiljan napad, a krila su većinu meča provela tako što su se vraćala da pomognu odbrani kako ne bi primila još koji pogodak. Ima veliko srce i želi da opravda očekivanja Milojevića, ali Vukanović vidljivo nije dorastao ovakvom kalibru takmičenja.

Aleksa Vukanović
Aleksa Vukanovićfoto: Starsport©

Marko Marin

Jedno veliko ništa. Nije imao puno dodira sa loptom, Bajern nije srpskom šampionu dozvoljavao da kreira neki napad, a kamoli da dođe u priliku. Osim Olimpijakosa kod kuće, nijednu evropsku utakmicu nije odigrao na zadovoljavajućem nivou i čini se da navijači polako gube strpljenje kada je on u pitanju iako ima mnogo kredita.

Marko Marin
Marko Marinfoto: Starsport©

Mateo Garsija

Njegova konstitucija je njegov najveći protivnik i nemogućnost da se izbori sa fizički jačim i pripremljenijim protivnicima, ali taj nedostatak u napadu kompenzuje kroz defanzivne zadatke. Ipak, postavlja se pitanje da li je on bio pravo pojačanje za Ligu šampiona, jer očigledno da to nije dovoljno u mečevima sa ovakvim protivnicima. Za sada ga gol u Bernu "drži iznad vode".

Mateo Garsija
Mateo Garsijafoto: Starsport©

Ričmond Boaći

Vrlo dobro se nosio sa štoperima Bajerna na leđima i delio lopte saigračima u stilu robusnih napadača kad je bio u takvoj situaciji, ali utisak je da se više smrzavao na terenu nego što je učestvovao u igri. Iskreno, on ni nije imao šta da zgreši u ovoj utakmici, pa je krajnji utisak sasvim solidan.

Ričmond Boaći
Ričmond Boaćifoto: Starsport©

IZMENE

Ništa nisu promenili svojim ulaskom Vulić i Pankov, niti su se istakli, osim Ivanića koji je jedini uspeo da uputi šut ka golu Bajerna i to je sve od rezervista. Neče ni oni po dobrom pamtiti ovo veče.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.