KATASTROFA ZVEZDE NA MARAKANI: Levandovski urnisao crveno-bele za najubedljiviji poraz u istoriji!
Bajern je pobedio Crvenu zvezdu 6:0, Foto: Starsport©

liga šampiona, 5. kolo

KATASTROFA ZVEZDE NA MARAKANI: Levandovski urnisao crveno-bele za najubedljiviji poraz u istoriji!

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča ste pratili uz naš lajv blog

Objavljeno: 23:35h

Crvena zvezda je doživela novi težak, usudićemo se da kažemo, debakl uLigi šampiona na svom terenu. Bajern Minhen je naneo najubedljiviji poraz crveno-belih u istoriji pred svojim navijačima 6:0 na krilima brutalnog velemajstora Roberta Levandovskog.

Još jedna je bila ovo utakmica koja je jasno pokazala razliku u nivou, kvalitetu i snazi između srpskih klubova i onog samog "krema" evropskog fudbala.

Mogu još da budu i srećni igrači Zvezde što nisu primili još bar 3-4 gola s obzirom na broj šansi koje su imali gosti, a da ne zaboravimo da smetnemo s uma da je Milan Borjan imao čak 11 odbrana.

Milan Borjan je sa 11 odbrana spasio Zvezdu ubedljivijeg poraza
Milan Borjan je sa 11 odbrana spasio Zvezdu ubedljivijeg porazafoto: Starsport©

Gledaoci na stadionu "Rajko Mitić" su mogli uživo da gledaju kakav je majstor i surovi "ubica golmana" Robert Levandovski.

Poljak je posle prvog poluvremena u kome se ispromašivao i poništen mu je bio gol posle asistencije VAR-a, u drugom poluvremenu pokazao sav svoj kvalitet i golgeterski instikt.

Postigao je čak 4 gola od 53. do 67. minuta što je najbrže ikada da je jedan igrač u Ligi šampiona postigao četiri gola. Doduše, nema ih mnogo pošto je još samo Mesi uspeo da postigne toliko golova na jednom meču najjačeg evropskog takmičenja.

Robert Levandovski je postigao 4 gola za 14 minuta
Robert Levandovski je postigao 4 gola za 14 minutafoto: Starsport©

Upravo na Marakani je uspeo Leva da stigne do 63 pogotka u Ligi šampiona i jubileja od 70. golova u evropskim takmičenjima u karijeri.

Osim njega golove su davali još Gorecka, koji je odmah načeo crveno-bele glavom u 14. minutu i Toliso koji je stavio tačku na meč.

O samoj utakmici nema potrebne uopšte govoriti. Od prve sekunde je bilo jasno da će crveno-beli teško izbeći poraz i to sa manjim brojem golova, s obzirom da je lopta maltene bila sve vreme u i oko njihovog šesnaesterca, a Borjan ostavljen na milost i nemilost protivnicima.

Iluzorno je uopšte pričati o bilo kakvoj igri Zvezde, jer su njeni igrači bili ovde samo sporedni učesnici utakmice, koji su tek u nekoliko navrata uspevali i da prenesu loptu pred gol Nojera, a samo jedan šut u okvir gola Bavaraca i to u finišu dovoljno govori sam za sebe.

Mirko Ivanić je jedini uputio udarac ka golu Manuela Nojera
Mirko Ivanić je jedini uputio udarac ka golu Manuela Nojerafoto: Starsport©

Ipak, nije još gotov san srpskog šampiona o evropskom proleću, a za to se pobrinuo Totenhem koji je sprečio iznenađenje u Londonu, iako je gubio 2:0 od Olimpijakosa, ali je u drugom poluvremenu postiga čak 4 gola.

Tako da će u poslednjem kolu u Atini, duel dva bratska kluba odlučiti koja ekipa će zauzeti treće mesto i plasman u 1/16 finala Lige Evrope. Crvenoj zvezdi zbog pobede u prvom meču u Beogradu odgovara i nerešen rezultat da bi nastavila evropski put.

1 / 36 Foto: AP

CRVENA ZVEZDA - BAJERN MINHEN 0:6 /(Gorecka 14, Levandovski 53p, 60, 64, 67, Toliso 89)

Gledalaca: 44.118 Sudija: Bjorn Kujpers

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Kanjas (od 61. Vulić), Petrović (od 76. Ivanić), Garsija (od 69. Pankov), Marin, Vukanović, Boaći.

Bajern Minhen: Nojer, Pavar, Martinez (od 68. Kimih), Boateng, Dejvis, Toliso, Alkantara, Koman, Gorecka, Kutinjo (od 60. Perišić), Levandovski (od 77. Miler).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča ste pratili uz naš "lajv blog".

90. minut - Kraj utakmice! Pobeda Bajerna 6:0 na Marakani.

89. minut - GOOOL! Nova lopta je završila iza leđa Milana Borjana. Iskupio se Toliso za prethodnih promašaj i upisao se u strelce na asistenciju Perišića.

84. minut - Spasio je sada Borjan Crvenu zvezdu da ne primi i šesti gol. Zicer 1 na 1 je imao Toliso, ali je golman Zvezde uspeo da odbrani i odbije loptu koja je kasnije pogodila prečku da bi je potom izbacili u korner.

22.37 - Potpuni preokret u Londonu. Totenhem vodi 4:2 protiv Olimpijakosa što ide na ruku Crvenoj zvezdi, koja će onda morati samo da izbegne poraz u Pireju u poslednjem kolu kako bi se plasirala u 1/16 finala Lige Evrope.

67. minut - GOOOL! Debakl i katastrofa za Crvenu zvezdu na Marakani. Robert Levandovski nastavlja da rešeta mrežu Borjana koji se iskupljuje za sve promašaje u prvih 45 minuta.

64. minut - GOOOL! Het-trik Levandovskog. Poljak u drugom poluvremenu iskalio bes zbog poništenog gola u prvom poluvremenu.

22.15 - Dobre vesti sada stižu za Zvezdu iz Londona gde je Totenhem uspeo da izjednači na 2:2 protiv Olimpijakosa.

61. minut - GOOOL! Novi pogodak Roberta Levandovskog. Nije bilo ofsajd pozicije, Milunović je zakasnio da izađe napolje, a Poljak na asistenciju glavom Alkantare lagano sa nekoliko metara ubacuje loptu u mrežu.

53. minut - GOOOL! Neumoljiv je Levandovski sa penala. Njegov 60. gol u Ligi šampiona u karijeri.

52. minut - PENAL ZA BAJERN! Nesreća za crveno-bele, pošto je lopta pogodila u ruku Degeneka u padu kada je pokušao da blokira ubacivanje lopte na peterac, a Kujpers je odmah pokazao na "belu tačku".

47. minut - Prva opasma akcija Crvene zvezde na utakmici. Mateo Garsija je odlično prošao, ali nije uspeo da uputi udarac, a posle karambola u šesnaestercu Bajerna, Nemci su uspeli da izbace loptu.

45. minut - POLUVREME! Uspeli su crveno-beli da izbegnu da prime još neki gol u prvoj polovini utakmice, iako je moglo da bar još 2-3 lopte završe u Borjanovoj mreži. Bavarci su bili daleko bolji tim, opsedali su šesnaesterac crveno-belih, stvarali šanse i zasluženo vode.

Zvezda i kada je uspela da pređe na polovinu gostiju nije uspela da dođe do završnog udarca, niti ijednog šuta ka golu Nojera.

1 / 13 Foto: Starsport©

41. minut - PONIŠTEN GOL BAJERNU! Levandovski je na prelep način, prefinjenim udarcem savladao Borjana, ali je posle asistencije VAR-a i pregledanja snimka sudija Kujpers poništio gol, jer je prethodno lopta u ruku pogodila Tolisoa koji je asistirao.

37. minut - Zvezda je uspela donekle da se malo oslobodi onog izuzetno jakog pritiska Bavaraca, ali i dalje je posed lopte na strani igrača u tamnim dresovima koji ne prestaju sa napadima.

27. minut - I sada su igrači Zvezde videli koliko je opasan Bajern, u 2 poteza je Levandovski ponovo bio u gol šansi, maltene oči u oči sa Borjanom posle sjajnog pasa Tolisoa. Na svu sreću je Milunović u poslednjem trenutku intervenisao.

Robert Levandovski izlazi oči u oči s Borjanom
Robert Levandovski izlazi oči u oči s Borjanomfoto: Starsport©

21.25 - U međuvremenu loše vesti po Crvenu zvezdu stižu i iz Londona, gde Olimpijakos vodi 2:0 protiv Totenhema, što nije rezultat koji odgovara srpskom šampionu u borbi za evropsko proleće.

21. minut - Marko Gobeljić je dobio udarac u glavu nogom. Leon Gorecka je krivac, a igraču Zvezde je ukazana pomoć pošto je došlo do posekotine, pa će do kraja utakmice nositi popularnu "čalmu".

1 / 10 Foto: Starsport©

16. minut - Nova prilika za Bajern, ponovo je morao da interveniše Borjan. Ovog puta je Gorecka šutirao sa ivice šesnaesterca posle odbijene lopte.

14. minut - GOOOL! Leon Gorecka glavom pogađa na fantastičan način sam ugao Borjanovog gola. Bajern vodi 1:0.

12. minut - Pritisak Bajerna od samog početka, a Levandovski je najveća opasnost po gol Zvezde. Ponovo je Borjan ukrotio njegov šut, potom je pokušao i Koman, ali se lopta odbila u korner.

7. minut - Kakvu je sada šansu propustio Robert Levandovski. Išao je Poljak sam prema golu Borjana, ali je Milunović uspeo u poslednjem minutu da ga omete tek toliko da šutira pored gola.

6. minut - Prvi udarac ka golu Milana Borjana, ali je siguran bio golman crveno-belih.

1 / 3 Foto: Starsport©

21.00 - Spektakularna koreografija Delija ja posvećena ubijenom Marku Ivkoviću Jagodi, čija je godišnjica smrti bila pre nekoliko dana. Takođe, tu je i poruka igračima "Hrabrost je vaša dužnost".

1 / 2 Foto: Espreso

20.55 - I navijači Bajerna su u "ratu" sa UEFA, baš kao i Delije.

1 / 3 Foto: Espreso

20.35 - Miloš Degenek je po tradiciji prvi izašao na travu Marakane, pre zagrevanja, a tamo su bili igrači Bajerna koji su ostali na klupi za rezerve. On im je odmah prišao da se pozdravi.

1 / 3 Foto: Starsport©

20.27 - Velika gužva oko stadiona Crvene zvezde.

1 / 3 Foto: Espreso

20.15 - Na Autokomandi je ogromna gužva, kolaps. Hiljade navijača ide prema Ljutice Bogdana i stadionu "Rajko Mitić".

1 / 4 Foto: Espreso

19.50 - Poznati su sastavi za koje su se opredelili treneri Milojević i Flik.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Kanjas, Petrović, Garsija, Marin, Vukanović, Boaći.

Bajern Minhen: Nojer, Pavar, Martinez, Boateng, Dejvis, Toliso, Alkantara, Koman, Gorecka, Kutinjo, Levandovski.

18.35 - Oko 2.500 navijača Bajerna je stiglo u Beograd. Oni su organizovano sa 8 autobusa nekih dva i po sata pre početka utakmice prevezeni ka Marakani.

1 / 3 Foto: Espreso

18.00 - Omladinci Zvezde su sa Bajernom odigrali 1:1

SUSRET SA NEMCIMA U GRADU:

BONUS VIDEO:

(Espresor.rs)

Robert Levandovski u šansi pred Borjanom
Robert Levandovski u šansi pred Borjanomfoto: Starsport©

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.