NA KORAK OD SNA: Ako se poklope Zvezde, Crvena će danas obezbediti proleće u Evropi!
Omladinci Crvene zvezde slave pobedu nad Olimpijakosom, Foto: Starsport©

5. KOLO UEFA LIGE MLADIH

NA KORAK OD SNA: Ako se poklope Zvezde, Crvena će danas obezbediti proleće u Evropi!

Omladinci kluba iz Ljutice Bogdana mogu do nokaut faze Lige šampiona za mlade

Objavljeno:

Iako će biti u senci prvog tima, omladinci Crvene zvezde ispred sebe imaju priliku da se zlatnim slovima upišu u istoriju kluba sa Marakane i postanu prva generacija crveno-belih juniora koja je obezbedila proleće u Evropi.

Izabranicima Slavoljuba Đorđevića uopšte neće biti lako, pošto im na noge dolazi veoma talentovana ekipa Bajerna. Ukoliko danas od 16 časova na stadionu Voždovca Zvezda ostvari trijumf nad minhenskom ekipom, a Totenhem odigra nerešeno ili izgubi od Olimpijakosa na svom terenu, Beograđani će ostvariti plasman u nokaut fazu UEFA lige mladih.

Ova generacija crveno-belih će ostati upamćena po prvoj pobedi u elitnom takmičenju za mlade fudbalere. Golovima Miloša Pantovića i Stefana Mitrovića Crvena zvezda je savladala Olimpijakos sa 2:1. Pokazali su momci rođeni 2001. i mlađe da su satkani od šampionskog karaktera. Iako su doživeli debakl u Londonu od Sparsa (9:2) uspeli su da odgovore na popularnom ’Krovu’ u prošlom kolu i tako se osvete Totenhemu za bolan poraz. Upravo im je taj trijumf omogućio luksuz da se sami pitaju za svoju sudbinu.

Slavoljub Đorđević
Slavoljub Đorđević foto: FK Crvena zvezda

Pretposlednja prepreka ka konačnom cilju su Bavraci, sa kojima je Zvezda u Minhenu gde je bila inferiorna tokom svih 90 minuta došla do vrednog boda. Junak utakmice je bio čuvar mreže crveno-belih Andrija Katić. Nemački tim dolazi u glavni grad Srbije u nešto lošijem ambijentu, pošto su poraženi od Ajntrahta rezultatom 2:1 na poslednjem meču u domaćem prvenstvu. Sa druge strane, Zvezda nije mogla da zamisli bolji trenutak od ovoga. Đorđevićev tim je na Teleoptiku nadigrao najvećeg rivala sa 2:1 i time vezao desetu uzastopnu pobedu u Omladinskoj ligi Srbije.

Crveno-beli su dokazali da nisu ista ekipa kada igraju kod kuće. Jedini su tim u grupi koji ima sve pobede kada igra pred svojim navijačima, pa se nadamo da će nastaviti tu tradiciju, a da će se zvezde poklopiti u Londonu, gde bi bratski Olimpijakos mogao direktno da utiče na plasman srpskog predstavnika u narednu fazu takmičenja.

Naravno, ostaje i poslednje kolo UEFA lige mladih, ali današnja pobeda može umnogome da olakša stvari i približi omladince Crvene zvezde istorijskom uspehu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.