PAVLOVIĆ NIJE NAJSKUPLJI ČAK NI U OVOM VEKU: Ovo su najvredniji transferi Partizana od 2001. godine na ovamo!
Strahinja Pavlović postaje novi igrač Monaka, Foto: Starsport©

kroz istoriju

PAVLOVIĆ NIJE NAJSKUPLJI ČAK NI U OVOM VEKU: Ovo su najvredniji transferi Partizana od 2001. godine na ovamo!

Evropski klubovi skoro uvek perifernim vidom gledaju Srbiju i njene talente i ne libe se da za njih "pljusnu" veliki novac, koji će im se kasnije višestruko isplatiti

Objavljeno: 13:49h
Nikola Husein

Strahinja Pavlović po svemu sudeći postaje novi član francuskog Monaka. Nakon silnih peripetija, lekarskih pregleda, "fejk" i pravih ponuda, mladi štoper crno-belih je zapušio usta svima koji su osporavali njegov kvalitet i upirali prstom u njegovo zdravlje i uskoro bi trebalo da obuče dres velikog francuskog kluba.

Visina transfera momka rođenog 2001. godine iznosiće čak 10.000.000 evra i to je treći najveći u 21. veku kada je Partizan u pitanju. Doduše, sve još nije završeno, pregovori su u toku, a kako se saznaje, javio se još jedan za sada neimenovani interesent koji bi mogao da pomuti Monakove planove. Međutim, čak i da se to desi, teško da bi novac mogao da bude manji...

Da ne bude zabune, gleda se samo period od 2001, a prvo mesto u istoriji drži Mateja Kežman koji je godinu dana pre novog milenijuma otišao u PSV za 14 miliona evra, iliti tadašnjih 27.000.000 maraka.

"Preko Borče, do Etihada" - ako Stefan Savić ikada bude napisao knjigu, ovakav naslov bi moglo da ima njegovo delo. Štoper koji je deceniju nakon istorijskog transfera Kežmana napustio Partizan je crno-belima doneo čak 12 miliona evropskih novčanica pri odlasku u Mančester siti.

foto: Starsport©

Za isti iznos kao što je Pavlovićev, vezuje se ime Lazara Markovića koji je pre nekoliko sezona bio jedna od najvećih mladih zvezda Evrope i u to vreme je Benfika bila "meka" za Srbe, pa je popularni Markec doneo svom klubu 10.000.000.

Treba spomenuti Zorana Tošića koji je takođe golobrad odlučio da završi epizodu u Humskoj i pokuša da ostavi trag "preko", međutim odlazak u Junajted se jedino isplatio Partizanu, koji je tada inkasirao 7 miliona, a Bambi je samo jednom osetio čari Old Traforda kao igrač Junajteda, pre nego što se preselio u Keln, odnosno Moskvu gde je i dan danas ikona CSKA.

foto: Starsport©

Dete Partizana i neko ko je uvek bio na usluzi svom klubu je i Danko Lazović. Malo stariji navijači se sećaju njegovog talenta i neverovatnog osećaja za gol, pa je to 2003. godine naplatio odlaskom u Fejnord za takođe 7.000.000. U nastavku karijere se u dva navrata vraćao u Partizan, a do nedavno je nastupao za mađarski Videoton.

I Adem Ljajić je Partizanu doneo izuzetno veliki novac za jedan transfer od 6.800.000. Podsetimo, on je trebao da bude uključen u "paket" sa Tošićem koji je tada postao fudbaler Mančestera, ali ipak se u poslednjem trenutku iskomplikovalo i Novopazarac je tog proleća ipak ostao u Partizanu, pa zatim postao član Fiorentine koja imala sličnu priču sa Partizanom kao i gore navedena Benfika, pa je Nikola Milenković pre dve godine za 5 miliona i nešto preko, postao član Viole i za kratko vreme postao stub odbrane kojeg sada traži Barselona.

foto: Starsport©

Iznos za koji je uskoro najbolji strelac u istoriji reprezentacije Aleksandar Mitrović otišao iz Partizana je 5.000.000 evra. Anderleht je odlučio da se "kocka" i isplatilo mu se. Popularni Mitar je te sezone igrao odlično, pa je usledio transfer u Premijer ligu, tj. Njukasl.

foto: Starsport©

Bilo kako bilo, srpski fudbal i nije u tolikom blatu kao što se čini. Evropski klubovi skoro uvek perifernim vidom gledaju Srbiju i njene talente i ne libe se da za njih "pljusnu" veliki novac, koji će im se kasnije višestruko isplatiti.

Pavlović je samo jedan u nizu, pa se nadamo da će i on opravdati svoje "milionske kolege" iz crno-belog dresa i izrasti u ozbiljnog fudbalera što mu već sada svi predviđaju...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.